Kanada Merkez Bankası yetkilisinden çarpıcı kripto açıklaması:
Kanada Merkez Bankası yetkilisinden çarpıcı kripto açıklaması: "Beklemek istemiyoruz!"

Kanada Merkez Bankası yetkilisinden çarpıcı kripto açıklaması: “Beklemek istemiyoruz!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kanada Merkez Bankası, ülkede Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimlerinin ne kadar hızlı benimsendiğini ve kripto endüstrisindeki düzenlemelerinin yavaşlığı konusundaki endişelerini dile getirdi.

Kanada Merkez Bankası Kıdemli Başkan Yardımcısı Carolyn Rogers, Reuters’a verdiği açıklamada kripto piyasasının hızla büyüdüğünü söyledi ve daha fazla büyümeden önce düzenlenmesi gerektiğini savundu.

“Bu, hâlâ küçük ama gerçekten hızlı büyüyen bir alan. Daha fazla büyümeden önce düzenlemeler sürece dahil edilmeli.” 

Kanadalı para otoritelerinin, düzenleyici kontrolleri uygulamaya koymadan önce dijital varlıkların ticareti ve dolaşımının çok daha fazla büyümesini beklemek istemediklerini de sözlerine ekledi.

Rogers, dijital varlıklara yatırım yapmak isteyen yatırımcıların bu alandaki riskleri anlayamamalarından duyduğu endişeyi de dile getirdi. Böyle bir durumda, düzenleyici çabaların dijital para birimlerinin büyüme yönü ile eşit olması gerekir.

Yetkiliye göre, kripto para birimleri Kanada finansal sistemiyle entegrasyonlarını derinleştirdikçe sorun artıyor. Ona göre bu, özellikle dijital varlıkların kritik durumlarında ulusal finansal sistem için riski artırıyor.

Risklerin farkında olmayabilirler!

Kanada Merkez Bankası yöneticisi, yatırımcıların fiyatı aniden artan varlıkları hızlı kazançlar için fırsat olarak gördüğünü açıkladı. Bankanın asıl endişesinin, Kanadalıların kripto para birimlerinin risklerini anlamama olasılığı olduğuna dikkat çekti.

“Buranın düzenlenmiş bir alan olmadığını bile anlamayabilirler.”

ABD Merkez Bankası’nın ve dünyanın diğer merkez bankalarının faiz oranlarını artırması ve finansal teşvik politikasının sona ermesinin ardından piyasada yüksek riskli varlıklara olan ilgi azaldı.

Bu, birçok yatırımcıyı ve DeFi şirketini yıkımın eşiğine getiren ve Terra – Luna gibi projelerin çöküşüne yol açan son kripto kışına neden oldu.

Carolyn Rogers için kripto endüstrisinin acil olarak düzenlemeye ihtiyacı var. Ancak, bunun nasıl yapılacağı konusunda henüz bir netlik veya anlaşma bulunmuyor.

Kripto varlıklar, biraz bankacılık varlıkları ve biraz da sermaye piyasaları gibi. Düzenleme konusundaki zorluklardan biri, mevcut rejime nasıl uyduklarını ya da eğer uymuyorlarsa rejime uyacak şekilde nasıl ayarlayacağımızı bulmaktır.

dailycoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin