Kanada Merkez Bankası dijital para yolunda yeni bir adım attı
Kanada Merkez Bankası dijital para yolunda yeni bir adım attı

Kanada Merkez Bankası dijital para yolunda yeni bir adım attı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kanada Merkez Bankası bir iş ilannına çıktı. Kazanan adayın birincil görevi, dijital parayla ilgili en son gelişmeleri izlemek ve aynı zamanda “bir CBDC’nin geliştirilmesini” araştırmak olacak.

En son adım

Kanada Merkez Bankası, finansal teknoloji ve dijital para birimleri hakkında derin bilgiye sahip bir ekonomisti işe almak istiyor. Bu gelişme potansiyel olarak Kanada Merkez Bankası Dijital Para Birimi’ne (CBDC) yönelik bir dizi adımın en son haline işaret ediyor.

Bankanın resmi sayfasına göre ekonomistin görevi, elektronik fonlar ve ödemelerle ilgili en son gelişmeleri izlemek ve analiz etmek, araştırma projeleri uygulamak, analitik notlar hazırlamak ve “bir CBDC’nin potansiyel gelişimi” üzerinde çalışmak olacak.

Banka, başvuru sahibinin karşılaması gereken, aralarında Bitcoin, Ethereum ve diğer büyük kripto para birimi platformları hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmanın yanı sıra kart ağları, satış teknolojileri ve puan gibi geleneksel ödeme sistemlerine aşinalık olan bir dizi gereklilik tanımladı.

Başvuru sahibi ayrıca halka açık blockchain verilerini işleme ve analiz etme ve tüketici anket verilerini analiz etme konusunda deneyime sahip olmalı.

25 Ekim 2020, başvuruların alınması için son tarih.

Dijital para biriminin önemi

Kanada Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Timothy Lane, geçtiğimiz günlerde dünya çapındaki merkez bankalarını kendi dijital para birimlerini çıkarmaya çağırarak Covid-19 salgını ışığında ekonomi için dijital para biriminin önemini vurguladı. Merkez Bankası Ödemeleri Konferansı’nda Lane ayrıca Kanada’nın CBDC gelişiminin “iyi bir hızda” ilerlediğini söyledi.

Bir CBDC’nin temelini atan Banka, CBDC’lerin uygulanabilirliği konusunda araştırmalar yapmaya başlayan İngiltere Merkez Bankası, ABD Merkez Bankası ve Japonya Merkez Bankası’na katılmış durumda.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin