Kanada merkez bankası başkanı’ndan dijital dolar açıklaması: “Deneysel aşama geçildi”
Kanada merkez bankası başkanı’ndan dijital dolar açıklaması: “Deneysel aşama geçildi”

Kanada merkez bankası başkanı’ndan dijital dolar açıklaması: “Deneysel aşama geçildi”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kanada merkez bankası başkanı, ulusal dijital para girişiminin deneysel aşamayı geçtiğini söyledi.

Çalışmalar sürüyor

Reuters ile Perşembe günü yayınlanan bir röportajda, Kanada Merkez Bankası (BoC) Başkanı Tiff Macklem, kurumunun G7 üye ülkeleriyle bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) planları üzerinde çalıştığını söyledi.

Dijital dolar projesinin artık proof of concept aşamasının ötesine geçtiğini ve piyasaya sürülebilir bir ürüne yaklaştığını söyledi. Ancak başkan, “şu anda” birine ihtiyaç olmadığını düşündüğünü söyleyerek beklentileri azalttı.

Yine de Macklem, diğer ülkeler tarafından geride bırakılma konusundaki endişelerini paylaştı ve kurumunun, bu yönde ilerlemeyi seçmesi halinde bir CBDC lansmanı için hazır olduğundan emin olmak istediğini ekledi.

Macklem, “Başka bir ülkede [CBDC] varsa ve bizde yoksa, bu kesinlikle bazı sorunlar yaratabilir. “Başka bir ülke bizi kesinlikle şaşırtmak istemez” ifadelerini kullanıyor.

G7 ülkeleri dijital para birimleri tecrübelerini paylaşmalı

G7, genellikle küresel ekonomik sorunları ele almak için birlikte hareket eden üye devletler olarak dünyanın en büyük gelişmiş ülkelerinden bazılarını (Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İngiltere ve ABD) içerir.

G7 dışındaki bazı ülkeler, fiat para birimlerini dijitalleştirme konusunda zaten liderliği ele geçirdiler.

Çin, dijital yuan ile halihazırda halka açık deneyler yürütüyor ve bir lansmanın çok uzakta olmayabileceğinin sinyalini veriyor.

Bahamalar, bu ay CBDC’yi dolaşıma alan ilk ülke oldu ve yetersiz hizmet alan topluluklara finansal erişimi artırmak için “Sand Dolları”ı piyasaya sürdü.

Macklem, dijital para birimlerini suçluların elinden uzak tutmak için üye devletlerden “küresel olarak koordine edilmiş” bir stratejinin gerekli olduğunu söyledi.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin