Kanada bankaları saldırıya uğradı: Hırsızlar 1 milyon dolar değerinde XRP istiyor!
Kanada bankaları saldırıya uğradı: Hırsızlar 1 milyon dolar değerinde XRP istiyor!

Kanada bankaları saldırıya uğradı: Hırsızlar 1 milyon dolar değerinde XRP istiyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hırsızlar 90.000 müşterinin toplam kişisel bilgilerini çaldıkları için, Kanada bankaları BMO ve Simplii, bugün bir saldırının hedefi haline geldi. Hackerlar 1 milyon dolar değerinde XRP’yi fidye olarak istedi.

Kanada bankaları saldırıya uğradı!

Saldırı, hesap sahiplerinin isim, parola, sosyal sigorta numarası, hesap numarası ve bakiye gibi ayrıntılarının ele geçirilmesiyle sonuçlandı. Saldırı, bankaların güvenlik sistemlerinde bir zayıflıktan yararlanılarak gerçekleştirildi. Saldırıyı yürütmek için kullanılan bir algoritma, kredi kartı numaraları gibi kısa sayısal dizileri hızlı bir şekilde doğrulamak üzere tasarlandı.

Bu ayrıntılar, saldırganlar tarafından gönderilen bir e-postada belirtildi. E-posta da ayrıca, fidye tutarının 28 Mayıs saat 11:59’a kadar ödenmediği takdirde ayrıntıların bir sahtekarlık forum ve dolandırıcılık topluluğuna sızacağı da belirtildi. Bilgisayar korsanları, kullandıkları algoritmanın parolalarını unutulmuş hesapların sahibi gibi davranarak elde etti.  Bilgisayar korsanları konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Bütün bu bilgileri almamızı sağlayan yarı doğrulanmış hesaba çok fazla izin veriyor. Banka, güvenlik sorusu doğru girilene kadar bir şifrenin geçerli olup olmadığını kontrol etmedi.

Bankalar saldırganlara herhangi bir ödeme yapmadı

Bankalar saldırganlara herhangi bir ödemenin yapılmadığını doğruladı. BMO konuya yönelik şunları söyledi:

Uygulamamız suistimaller karşısında ödeme yapmak değil. Müşterilerimizi korumaya ve onlara yardım etmeye odaklandık.

Simplii konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Simplii müşterilerinin verilerini ve ilgi alanlarını korumak için siber güvenlik uzmanları, kanun uygulayıcılar ve diğerleriyle birlikte çalışmaya devam ediyor.

Artık fidye ödemelerinde kripto paralar talep ediliyor

Bilgileri bilgisayar korsanlarının eline geçen müşteriler “çok endişeli” olduklarını söyledi. Müşteriler, bankacılık sistemlerindeki “göz kamaştırıcı boşlukları” kullanarak korsanların bilgilerine erişmesi karşısında şaşkınlıklarını ifade ediyor.

Bu, korsanların kripto paraların ödün vermeyen doğası ve anonimliği nedeniyle artık fidye ödemelerinde talep edilmeye başlandığının bir göstergesi. Bilgisayar korsanları, XRP tokenini neden seçtikleri belirtmiyor. XRP’nin diğer kripto paralara göre daha merkezileştirilmesinden dolayı Ripple şirketi tüm oluşturulan paraların %60’ını elinde tutuyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin