Bitcoin ve Ethereum teknik bakış: Veriler neye işaret ediyor?

Kan banyosundan sonra Bitcoin ve Ethereum’daki son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası, çoğu dijital varlıktan önemli bir sermaye çıkışına neden olan FTX döviz krizi tarafından sarsıldı. Bitcoin (BTC) gibi varlıkların yeni bir yılın en düşük seviyesine düzeltmesiyle, analistler şimdi mevcut piyasa koşullarının diğer sektörlere de sıçrayabileceğini tahmin ediyor.

Yılın ikinci en büyük açığı, Bitcoin’in 17 bin dolara gönderilmesine neden oldu. FTX borsasının belirsiz geleceği nedeniyle kripto piyasalarındaki kargaşanın ortasında, fiyatlar 8 Kasım’da düşüş yaşadı. Short pozisyonlar, Mayıs ayındaki Terra Luna çöküşünden bu yana görülmemiş bir hacime kavuştu. Diğer yandan Bitcoin ve Ethereum akşam saatlerinde neler yapıyor?

Bitcoin ve Ethereum’daki son durum

FTX token satışlarının kripto para piyasaları üzerinde baskı yaratmaya devam etmesiyle Bitcoin Çarşamba günü iki yılın en düşük seviyesine geriledi. İlk %30’luk bir düşüşün ardından, Binance’in başarısız takası emme niyetini onaylamasıyla FTX tokeni %80’e kadar düştü. 

Aynı kayıp en değerli ikinci varlıkta da yaşandı. Bitcoin ve Ethereum aynı kayıpları gördü. Hatta artışlar altocoin’de daha çok yaşandı. Ethereum 1.200 doların altına düştü.

Bitcoin fiyatı

Piyasalar FTX ve Binance ilişkisinin neden olduğu oynaklığa bir türlü tepki veremiyor. Bitcoin ve Ethereum düşüşle dikkat çekiyor. Bugün itibarıyla BTC iki yılın en düşük seviyesini gördü.

Dünyanın en büyük kripto para birimi, 20.580 $’dan işlem gördükten sonra kısa sürede 17.400 doları gördü. Fiyatların %10’a kadar düştüğünü gören bu hareket, BTC/USD’yi Kasım 2020’den bu yana en düşük seviyesine çıkardı.

14 günlük bağıl güç endeksi (RSI) de 29.75 seviyesine yakın kendi tabanına kaydı. BTC şu anda 17.718.95 dolardan işlem görüyor ve bazı boğalar 17.900 dolar civarında bir desteğin kurulmasını umuyor.

Ethereum fiyatı

ETH de bugünkü seansta fiyatlar 1.200 doların altına düştüğü için önemli ölçüde dirençleri kaybetti. Salı günü 1.560$’lık en yüksek seviyenin ardından ETH/USD %20’ye varan bir düşüşle 1.155 dolar seviyesine kadar geriledi.

Bu düşüş, ETH’nin tokenin 1.000 doların biraz üzerinde işlem gördüğü 14 Temmuz’dan bu yana en düşük seviyesine hareket ettiğini gördü.

S fiyatların şu anda aşırı satım bölgesinde olduğu ve uzun vadeli boğaların bir dibe vurulduğu anlamına geldiği görülüyor. Bu durum Bitcoin ve Ethereum için tam olarak geçerlidir.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin