Kamboçya'da kripto para sektörü düzenleme eksikliğine rağmen gelişiyor
Kamboçya'da kripto para sektörü düzenleme eksikliğine rağmen gelişiyor

Kamboçya’da kripto para sektörü düzenleme eksikliğine rağmen gelişiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kamboçya’da kripto para sektörü düzenleme eksikliğine rağmen gelişiyor. Kamboçya’nın kripto para birimi sektörü, sanal para birimleriyle ilgili açık düzenleyici kuralların olmamasına rağmen ilerlemeye devam ediyor.

Kamboçya’da kripto para sektörü düzenleyici belirsizliğe rağmen ilerliyor

Kamboçya’da kripto para sektörü düzenleyici belirsizliğe rağmen ilerliyor. Phnom Penh Post tarafından yayınlanan bir rapor, Kamboçya’nın sanal para birimi endüstrisinin, ülkedeki kripto parayı çevreleyen düzenleyici belirsizliğe rağmen ileriye doğru gittiğini öne sürüyor.

Yatırımcılar yasal belirsizlik nedeniyle dikkatli davranıyor

Kmer Kripto Vakfı’nın kurucusu In Mean, yerel medyaya Kamboçya’nın kripto para birimi sektöründe faaliyet gösteren kişilerin yasal belirsizlik nedeniyle büyük bir özen gösterdiklerini söyledi. In Mean konuya yönelik şunları söyledi:

Henüz kimin kripto paraları düzenleme görevi olduğu belli değil. Bu görevin, Kamboçya Ulusal Bankası (NBC) veya Kamboçya’nın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SECC)’ndan hangisine verileceği net değil.

Kamboçya'da kripto para sektörü düzenleme
Kamboçya’da kripto para sektörü düzenleme eksikliğine rağmen gelişiyor

Kamboçya, tüm bankalar ve mikrofinans kurumlarının kripto para ticareti yapmasını yasakladı

Kamboçya, kripto paraları açıkça yasaklamamasına rağmen, Kamboçya hükumeti Aralık 2017’de, tüm bankalar ve mikrofinans kurumlarının kripto paralar ile ticaret, satın alma, satış ve reklam yapmalarını yasakladığını duyurdu.

In Mean, “Khcoin” isimli kripto para çıkardı

In Mean, Kasım 2017’de kendi kripto para birimini piyasaya sürdü. In Mean yerel medyaya, düzenleyici gri alanın paradan para kazanmayı önlediğini belirtti. In Mean  “Khcoin” isimli kripto para çıkardı ve bu kripto paranın spekülatif bir varlığın aksine bir eğitim aracı işlevi gördüğünü belirtiyor. In Mean, Khcoin için bir cüzdan oluşturdu ve yaklaşık 5.000 Kamboçyalı vatandaşın şu anda Khcoin’i tuttuğunu iddia ediyor. In Mean, Kamboçya kripto para birimi ticareti için bir değişim platformu geliştirdiğini, ancak bunu başlatmadan önce açık düzenleyici ilkelerin belirlenmesini beklediğini vurguluyor.

“Dünya kendi kripto para birimine sahip olabilir.”

In Mean konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Ben test sırasında kendi paramı kullandım ve binlerce dolar kaybettim. Ancak bunu yapmak istiyorum. Çünkü Kamboçya için önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü kripto pararlar, In Mean için yeni bir girişim olduğunu kanıtladı. Dünya kendi kripto para birimine sahip olabilir.

Kamboçya'da kripto para sektörü düzenleme eksikliğine rağmen gelişiyor
Kamboçya’da kripto para sektörü düzenleme eksikliğine rağmen gelişiyor

“Entapay için henüz bir mali lisansımız yok, ama yakında olacak.”

Mart ayı başında Kamboçya, Entapay adında bir başka yerel altcoin lansmanını gördü. Proje başlangıçta karışıklık konusuydu. Kamboçya hükumetinin destekleyeceği Entapay projesi için Entapay’ın PR direktörü Richard Lee bir basın açıklamasında, hükumetin resmi desteğini almadıklarını belirterek şirketi cesur iddialardan uzak tuttuğunu belirtti. Richard Lee  sözlerine şunları ekledi:

Entapay için henüz bir mali lisansımız yok, ama yakında olacak.

Entapay’ın ön satışında, yatırımcılardan sadece Ethereum kabul ediliyor

Şirket şu anda Entapay tokeni için bir başlangıç ​​para teklifi sunuyor. ICO şu anda ön satış yapıyor ve yatırımcılardan sadece Ethereum (ETH) kabul ediliyor. Yetkililer, Entapay tokenlerini satın almak için yatırımcıların kullanabileceği “Enta Diamond sertifikaları” dağıtacak.

News.bitcoin

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin