Kakao resmi olarak Blockchain iştirakini duyurdu
Kakao resmi olarak Blockchain iştirakini duyurdu

Kakao resmi olarak Blockchain iştirakini duyurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kakao resmi olarak Blockchain iştirakini duyurdu. Kakao Corp’un sahibi olduğu Güney Kore mesajlaşma uygulaması KakaoTalk resmi olarak, daha geniş Asya pazarlarına yönelik bir Blockchain platformu açmak için yeni uygulaması Kakao 3.0 tanıttı. KakaoTalk uygulamasının dünya genelinde 200 milyondan fazla kullanıcısı var ve Güney Kore’deki akıllı telefonların %95’inde kurulu durumda.

Blockchain iştiraki “Ground X” olarak adlandırılıyor

Bu ayın başlarında Kakao, daha önce adı hiç açıklanmayan Blockchain iştirakini ICO lansmanında ima ederek açıkladı. Artık Blockchain iştiraki, Yonhap News raporlarında “Ground X” olarak adlandırılıyor ve resmi olarak da ilan edildi.

Cointelegraph’dan Joseph Young, Blockchain platformunun 2018’de lansmanının yapılacağını Twitter’dan duyurdu.

https://twitter.com/iamjosephyoung/status/978567346624147456

“Blockchain’e dönüşen ivme, büyüyen teknoloji sektörünün hızlı temposundan geliyor.”

Kakao Yeo Min-soo’nun CEO’su konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Blockchain’e dönüşen ivme, büyüyen teknoloji sektörünün hızlı temposundan geliyor. Küresel IT paradigmasının bugünlerde hızla değiştiğini aklımızda tutarak, her zaman olduğu gibi, İnternet ve mobilite çağında yeni teknolojilere öncülük ederek kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını karşılayan hizmetleri sunmak için yorulmadan çalışacağız. Bu pazarda hep önde olacağız.

Kakao resmi olarak Blockchain iştirakini açıkladı

Kakao’nun bir başka CEO’su Joh Su-yong, Seul’daki Kakao 3.0 duyurusunda, kaliteli dijital içerikle donatılmış uygulamayı, Kakao’nun stratejik pazarının ötesinde, Japonya’yı, Çin ve Güneydoğu Asya’ya genişleyeceğini söyledi. Joh Su-yong konuya yönelik açıklamalarına şunları ekledi:

Ground X, Güney Kore’nin sınırlarının ötesine de bakacak ve teknolojiyi Asya’daki teknolojik liderliği ele geçirme hedefi ile keşfedecek. Ground X, Blockchain platformunu halka açacak, daha fazla büyümeyi sağlamak için Ar-Ge ve yatırımdan yararlanma yollarını keşfedecek. Kakao’nun mevcut hizmetleriyle birlikte yeni Blockchain tabanlı hizmetler sunacak.

Telegram da, kripto para birimi sektörüne girdi

Bir diğer popüler mesajlaşma uygulaması olan Telegram da, kripto para birimi sektörüne de girdi. Dünyanın en güvenli anlık mesajlaşma uygulamalarından birisi olan Telegram, kendine özel bir Blockchain platformu ve kripto para birimi geliştiriyor. Uygulama bu sayede ödeme işlemlerinin kolaylıkla yapılmasını sağlayacak.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin