Starbucks kripto para konusundaki açıklamaları ile herkesi şaşırttı
Starbucks kripto para konusundaki açıklamaları ile herkesi şaşırttı

Kahve devi Starbucks kripto para kabul etmeyeceğini açıkladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir Starbucks yetkilisi 3 Ağustos Cuma günü  verdiği demeçte, Starbucks’ın ana akım medyanın yanıltıcı raporlarına rağmen, ödeme seçeneği olarak Bitcoin (BTC) veya diğer kripto paraları kabul etmeyeceğini açıkladı. Kahve devi Starbucks kripto para konusundaki açıklamaları ile herkesi şaşırttı.

Starbucks kripto para konusundaki açıklamaları ile herkesi şaşırttı

Kahve devi Starbucks’ın, Microsoft ve ICE gibi önemli şirketlerle iş birliği içinde yeni bir dijital para platformu başlattığını daha önce belirttik. Bakkt adındaki bu yeni projenin amacı, kripto paraların hem bireyler hem de kurumlar nezdinde satın almayı, satmayı, saklamayı ve harcamayı kolaylaştırmak olacaktı. Aynı zamanda dünyanın en büyük borsası olan NYSE’nin sahibi Intercontinental Exchange de Bakkt ile birlikte yakın bir gelecekte fiziksel Bitcoin vadelilerini piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Büyük duyuruyu takiben, Bloomberg ve CNBC de dahil olmak üzere bir dizi ana akım medya yayın organı konuya yönelik yayınlar yaptı. CNBC’de konuya ilişkin yapılan değerlendirmelerde kripto severleri heyecanlandıran şu ifadelere yer verildi:

Starbucks’ın Microsoft ile yaptığı yeni ortaklık müşterilere Frappuccino’larını Bitcoin ile ödeme imkanı sağlayacak.

Kahve devi direkt olarak Bitcoin kabul etmeyecek

Çok uluslu bir kahve zinciri olan Starbucks’ın sözcüsü konuyu “müşterilerin Frappuccino’larını Bitcoin’le ödeyemeyeceklerini” ifade ederek açıklığa kavuşturdu. Fakat şirketin Bakkt isimli bir platform oluşturmayı amaçlayan çalışma grubuna dahil olduğunu doğruladı. Bu platform ile Bitcoin gibi dijital varlıkların Starbucks’ta kullanılabilecek ABD dolarına çevrilmesi amaçlanıyor.

Bakkt projesinin ilk bileşeni olan Intercontinental Exchange’in, ABD merkezli vadeli işlem ve takas merkezi planı, CFTC incelemesi ve onayına tabi olarak gerekli izinleri aldıktan sonra, 1 Kasım’da resmi olarak Bitcoin sözleşmelerini piyasaya sürmeyi planlıyor.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin