JVCEA borsaların oluşturduğu bir öz denetim grubu
JVCEA borsaların oluşturduğu bir öz denetim grubu

JVCEA müşteri varlık yönetimi tedbirlerini sıkılaştırmayı planlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Öz denetime sahip olan Japonya JVCEA, müşteri varlık yönetimi önlemlerini sıkılaştırmayı planlıyor.

JVCEA borsaların oluşturduğu bir öz denetim grubu

Virtual Currency Exchange Association (JVCEA), bu yılın Nisan ayında kurulan Japonya’daki en büyük lisanslı borsa operatörlerinden bazılarının öz denetim yaptığı bir grup. Örgütün bundan sonra, herhangi bir borsada çevrimiçi olarak yönetilebilen dijital para miktarları üzerinde bir sınır oluşturarak kurallarını sıkılaştırmayı planladığı söyleniyor.

Japonya Times’ın kaynaklarına göre, kural muhtemelen müşteri mevduatının yaklaşık yüzde 10 ila 20’sinin sıcak cüzdanlarda tutulabileceğini içerecek. JVCEA’nın, Temmuz ayında formüle edilen kurallarını gözden geçirme sürecinde olduğu ve daha sonra da Japonya’daki Finansal Hizmetler Ajansı’na (FSA) sertifikasyon için başvuruda bulunacağı bildirildi.

Zaif’in hacklenmesi, sıkı bir öz düzenlemeye yönelik uygulama ihtiyacı doğurdu

Kripto para borsaları normalde müşterilerinin kripto varlıklarının çoğunu soğuk depolama cüzdanlarında çevrimdışı saklar. Bununla birlikte, belirli bir miktarda kripto para birimi, genellikle internete bağlı olan ve olası hacker saldırılarına karşı savunmasız olan sıcak cüzdanda saklanır. JVCEA’nın yeni kuralları, kuruluşun üye borsaları tarafından bu şekilde saklanabilecek dijital varlıkların payını sınırlayacak.

Daha sıkı bir öz düzenlemeye yönelik uygulama ihtiyacı, hem şirkete hem de müşterilere ait olan 6,7 milyar yen (59,7 milyon dolar) değerinde kripto varlığını kaybeden Japon kripto borsası Zaif’in son hackinden sonra geldi.

FSA, Zaif’in hacklenmesinden sonra soruşturma başlattı

Zaif’in hack olayı bu yılın başlarında daha da büyük bir hack olayında sonra ortaya çıktı. Bu sene ilk olay ise hackerların Japon kripto borsası Coincheck’e saldırıp 523 milyon dolarlık NEM tokenlerini çalmasıyla gerçekleşti. İki saldırıda da, çalınan kripto varlıkların “düşük güvenlikli” sıcak cüzdanlarda saklandığı bildirildi.

FSA, şirketin müşterilerinin zararlarını karşılayıp karşılayamayacağını doğrulamak için Zaif’in hacklenmesinden kısa bir süre sonra soruşturma başlattı.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin