Justin Sun, Tron'un DeFi planını açıkladı
Justin Sun, Tron'un DeFi planını açıkladı

Justin Sun, Tron’un DeFi planını açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Justin Sun, insanların Tron’un DeFi araçlarını kullanmasını istiyor. Bu araçlar Ethereum’unkine çok benziyorlar.

Tron ağına geçebilirler

Tron blok zincirinin yaratıcısı Justin Sun, Ethereum kullanıcılarının ve geliştiricilerinin Tron’a geçmesi gerektiğini tutarlı bir şekilde ortaya koydu.

Bugün LA Blockchain Zirvesi’nde konuşan Sun, Tron’un ağırlıklı olarak Ethereum ağındaki DeFi uygulamaları için daha iyi bir blok zinciri olduğunu iddia etti.

Sun’ın iyi olarak isimlendirmesinin nedeni ise tamamen aynı olması.

Sun, “Ethereum ile aynı türden bir DeFi ekosistemi yaratıyoruz. Tüm Ethereum ağ ürünlerine baktığımızda, Tron ürünlerinde bu ürünlerin aynı sürümünü görebilirsiniz. Örneğin, Tron üzerindeki MakerDAO, JUST ekibi tarafından oluşturulan JustStable, UniSwap ise JustSwap olarak adlandırılıyor” ifadesini kullanıyor.

Sun, bu projelerin başarısının, Tron’un üstün ölçeklenebilirliği ve düşük işlem maliyetleri olduğunu iddia ediyor ve teminatlı kredilerden faiz getiren hesaplara kadar merkezi olmayan finans araçları paketini sadece mevcut DeFi adanmışları için değil, aynı zamanda gelişmekte olan dünyanın potansiyel kullanıcıları için de erişilebilir hale getirildiğini ifade ediyor.

Sun, Uniswap ve MakerDAO’nun Tron sürümlerine ek olarak, Ethereum blok zincirinden yararlanan üç DeFi protokolü olan YFI, Aave ve Compound için Tron muadillerini yönlendirmeye işaret ediyor.

Taktik işe yarayabilir

Pazarlama açısından bakıldığında, Sun’ın Ethereum metaforları mantıklı. Yeni bir kelime hazinesi oluşturmak yerine, şu anda kullanılan ürünlerin örneklerine işaret ediyor. Sanki Microsoft Word’ün kendi WordPerfect sürümü olduğunu söylemiş olduğu gibi.

Ethereum 2.0 piyasaya sürüldüğünde tüm bunların tartışmalı hale gelip gelmeyeceğine gelince, Sun bunun etkisini küçümsedi. Sun, “Bir geliştiriciyseniz, Eth 2.0 için beklemenize bile gerek yok” diyor ve “bunu ne zaman başaracaklarını bile bilmiyorum. Sadece Tron ağına geçebilirsiniz” vurgusu yapıyor.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin