Monero’nun yeni hard forku, daha fazla mahremiyet vaat ediyor

Justin Ehrenhofer: “Monero’nun gizliliği temel insan haklarını destekliyor.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir kripto para haber portalı olan Blokt, Monero topluluğu çalışma grubu organizatörü Justin Ehrenhofer ile röportaj yaptı. Röportaj, önümüzdeki 18 Ekim yükseltmesini, gizliliğin önemi ve temel bir insan hakkı olmasının nedenleri de dahil olmak üzere çeşitli yönleriyle ele alındı. Ayrıca Monero topluluğunun gelecek planları ve düzenleme koşullarının Monero topluluğunu etkileyip etkilemediğini de konuştular.

Justin Ehrenhofer: “Gizlilik temel bir insan hakkı.”

Justin, Monero hakkında konuşuyor ve bunun gizlilik ve güvenlik konularına odaklanan ademi merkeziyetçi bir kripto para birimi olduğunu belirtiyor. Monero’nun kullanıcıların gizlilik ve güvenlik konusunda tam kontrol sahibi olduğu açık kaynaklı bir platform olduğunu ekliyor. Röportajda, gizlilik boyutu ve öneminin nedeni hakkında da konuştular. Justin’e göre, “Gizlilik temel bir insan hakkı”. Justin açıklamalarına şunları ekliyor:

Monero’nun gizlilik özellikleri, Monero’nun diğerine göre daha az ya da çok değerli olduğu ya da Monero’nun hesabının araştırılması ya da kapatılmasıyla sonuçlanacağı konusunda endişe duymadan insanların dijital olarak işlem yapmasına olanak tanıyor.

“Monero, tüm işlemler için önemli miktarda gizlilik sağladı.”

Justin ayrıca Monero’nun önde gelen gizlilik kripto parası olmasının nedenini de belirtiyor ve bu paranın piyasadaki diğer kripto paralarla karşılaştırıldığında daha fazla mahremiyet sağladığını da ekliyor. Monero’daki sistemlerin, miktar da dahil olmak üzere önemli işlem meta verilerinin sızdırılması konusunda endişelenmediğini de vurguluyor ve Justin açıklamalarına şunları ekliyor:

Monero, tüm işlemler için önemli miktarda gizlilik sağladı ve karar alma konusunda saygın bir yaklaşım benimsedi. Bitcoin gibi adil ve merkezi olmayan bir paradır.

Monero, 18 Ekim’de yeni sürüme geçecek

Monero, 18 Ekim’de yeni sürüme geçecek ve Justin, yılda iki kez tipik bir yükseltme olduğunu belirtiyor. Ona göre, yükseltme, gizlilik, ademi merkeziyetçilik, güvenlik, verimlilik ve ölçeklenebilirlik alanlarında büyük gelişmeler sağladı. Ayrıca Monero bu sene Kovri’yi uygulamayı bekliyor. Bu da kullanıcıların IP adres meta verilerini kolayca gizlemelerini sağlıyor. Buna ek olarak, bir Monero satış noktası ödeme işlemcisi olan Kasisto’nun Kasım ayı sonunda ikinci beta seviyesine ulaşması bekleniyor.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin