JPMorgan'dan Metaverse raporu: Çok önemli bulgular var!
JPMorgan'dan Metaverse raporu: Çok önemli bulgular var!

JPMorgan’dan Metaverse raporu: Çok önemli bulgular var!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – JPMorgan, bugün önemli bir Metaverse raporu yayınladı. Dev bankanın raporuna göre Walmart, Nike ve Hulu gibi şirketler yeni ortaya çıkan sektöre giriş yaptıkça Metaverse yeni hizmetlere ve iş modellerine yol açabilir.

JPMorgan’dan Metaverse raporu

Yeni bir raporda, bankacılık devi, gerçek ve sanal dünyaların yakınlaşmasının, özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki tüketiciler için genişletilmiş fırsatlar sunduğunu söylüyor.

“Şu anda bir bükülme noktasındayız. Bir şirket veya ünlünün sanal bir evrende varlıklarını inşa ettiklerini duyurmadıkları bir gün bile geçmiyor… Metaverse’in en büyük olasılıklarından biri, erişimi büyük ölçüde genişletecek olmasıdır.

İnternet, daha önce erişilemeyen mal ve hizmetlere erişimin kilidini zaten açtı. Şimdi, örneğin düşük gelirli ülkelerdeki işçiler, göç etmek zorunda kalmadan batılı şirketlerde iş bulabiliyorlar. VR [sanal gerçeklik] dünyalarının eğitime erişmenin düşük maliyetli ve etkili bir yolu olmasıyla birlikte eğitim fırsatları da genişleyecek. Bu gelişmelerle birlikte net bir yönetimin de olması gerekecek.”

Büyüme fırsatları sunabilir

Rapor ayrıca Metaverse’in farklı sektörlerdeki işletmelere büyüme için daha fazla fırsat sağlayacağını söylüyor.

“Kurumsal bir bakış açısından, büyük ölçüde ölçeklendirme fırsatları var. Her şehirde mağazalara sahip olmak yerine, büyük bir perakendeci Metaverse’te milyonlarca müşteriye hizmet verebilecek küresel bir merkez kurabilir. Perakendecilerin ötesinde, Metaverse oyun, spor bahisleri ve kumarda nakitten kriptoya geçişi hızlandıracak.”

Metaverse’in tam potansiyelini gerçekleştirmesi için makale, merkezsiz özerk kuruluşlar (DAO’lar), işletmeler, projeler, teknoloji sağlayıcılar ve finans kurumları gibi kilit oyuncuların alandaki önemli kısımları iyileştirmek için birlikte çalışması gerektiğini söylüyor. Bu alanlar, teknoloji, ticari altyapı, mahremiyet ve kimlik, geleceğin işgücünün yanı sıra düzenleme, vergi, muhasebe ve sosyal altyapıyı içeriyor.

JPMorgan, Blockchain tabanlı Decentraland (MANA) dünyasında sanal bir ofis açtı.

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin