JPMorgan yöneticisinden kripto endüstrisi için ilginç benzetme
JPMorgan yöneticisinden kripto endüstrisi için ilginç benzetme

JPMorgan yöneticisinden kripto endüstrisi için ilginç benzetme

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – JPMorgan yöneticisi Umar Farooq’a göre, kripto sektörü hâlâ Napster günlerini yaşıyor.

JPMorgan’ın Onyx adlı Blockchain birimi başkanı Umar Farooq, kısa süre önce Londra merkezli medya kuruluşu Financial News’e kripto para birimlerinin hâlâ olgunlaşma aşamasında olduğunu ve kripto ve ses akışının büyüme yörüngeleri arasında paralellikler gösterdiğini söyledi.

Farooq, eşler arası dosya paylaşım hizmeti Napster’ın 90’ların sonlarında “yavaş” olmasına rağmen ne kadar revaçta olduğunu hatırlattı.

The Backstreet Boys ve Britney Spears’ın 1999’da toplam 17,7 milyon kopya sattığı CD satışlarının tüm zamanların en yüksek olduğu zamanlarda Napster, milyonlarca şarkıyı ücretsiz olarak paylaşmak için kullanıcıların doğrudan birbirleriyle bağlantı kurmasına izin verdi. Nakit olarak, etiketler ya ortaya çıkan dijital devrimi göremeyecek kadar kayıtsızdı ya da hızlı bir şekilde uyum sağlayamadı.

Şubat 2001’de, Napster, metal grubu Metallica’nın dönüm noktası niteliğindeki telif hakkı ihlali davasındaki kararın ardından kapanmak zorunda kalmadan önce tahmini 80 milyon kullanıcıya ulaştı.

Ekim 2020’deki başlangıcından bu yana Onyx’in başında olan Farooq, kriptonun ortadan kalkmayacağını söylüyor ancak “Spotify” çağında nasıl görüneceğini tahmin etmekte zorlanıyor:

“Napster çağında yaşıyoruz. Spotify’ın neye benzediğini bilmiyoruz. Bu yüzden, [kriptonun] burada kalacağını düşünüyorum. Sadece hangi şekilde veya formda olacağını kestiremiyorum.”

Korsanlık müzik endüstrisine büyük bir darbe vurduktan sonra, ki bu 2000’lerde Apple’ın iTunes mağazasının yükselişiyle kısmen giderildi, İsveçli şirket Spotify kurtarmaya geldi ve insanların müziği kullanma şeklini tamamen değiştirerek, son 10 yılda müzik dinleme çağını başlattı.

JPMorgan yöneticisi Farooq, kripto para birimi endüstrisinin mevcut büyümesini “Kambriyen patlaması” olarak tanımlıyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin