JPMorgan ’ın Bitcoin fiyatı için yaptığı yorum şaşırttı
JPMorgan ’ın Bitcoin fiyatı için yaptığı yorum şaşırttı

JPMorgan analistlerine göre ETF, Bitcoin’in fiyatını etkilemiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin rallisi geliyor, gelecek derken sonunda başladı. Özellikle Eylül ve Ekim aylarını baz aldığımızda rallinin oluştuğunu daha rahat görebiliriz. Bu hafta ise Bitcoin, rallinin üst noktasına ulaştı. Tüm zamanlar zirvesini geçerek yeni bir rekor kırdı. Ancak Bitcoin’in macerası kimine göre daha yeni başlıyor. Bu hafta Bitcoin’i tetikleyen etkenlerden biri de ETF oldu. Ancak JPMorgan analistleri öyle düşünmüyor.

19 Ekim Salı günü Bitcoin, ilk defa New York borsasında vadeli işlem gördü. ProShares şirketinin çıkardığı Bitcoin ETF, 24 saat içinde 1 milyar doları geçen işlem hacmine ulaştı. Bu da açılışı yapan en büyük ikinci varlık olmasına yetti.

Bitcoin’in vadeli işleme girmesi spot tarafını da etkiledi. 67 bin dolara kadar ralli yaşayan BTC, ATH’sini yeniledi. Fakat JPMorgan analistleri ETF’in itici güç olduğuna inancı yok. Analistlerden gelen açıklamaya göre rallinin tetikleyicisi ETF değil.

JPMorgan tarafından gelen açıklamada, ralliyi farklı nedenler besliyor

Amerika yatırım bankası ve finansal hizmetler şirketi olan JPMorgan, kripto endüstrisini de yakından takip ediyor. Son ralliyi ise analistler, Çarşamba günü bir not ile paylaştı. JPMorgan’ın analistleri, Bitcoin’in ralliye çıkmasını enflasyona bağlıyor. BTC’nin arkasındaki itici gücü enflasyon olarak görüyor. Yatırımcıların enflasyondan korunma için kripto varlıklarını seçmesi piyasayı daha çok hareketlendirdiği paylaşılan notta yer alıyor.

JPMorgan analistleri, her ne kadar ETF’i itici güç olarak görmese de faydası olduğunu söyledi. ETF katkı verse de asıl ralliyi enflasyon oluşturduğu düşüncesi hakim. Yatırımcıların enflasyonda kaybetme endişesi, kişileri kripto gibi alternatif varlıklara yönlendirdiği belirtildi.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin