JPMorgan, 2022 Bitcoin fiyat tahminini güncelledi! İşte detaylar

JPMorgan, 2022 Bitcoin fiyat tahminini güncelledi! İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – JPMorgan Çarşamba günü yayınladığı bir notta, Bitcoin’in Kasım ayındaki 69.000 dolarlık rekor fiyatından %50’den fazla düşüşünün kripto paraların doğasını vurguladığını ve bu tür oynaklıkların kurumsal benimsenmenin artmasına engel olabileceğini söyledi.

Bitcoin fiyat tahmini 150 bin dolardan 38 bine düşürüldü

Banka, altın ve Bitcoin arasındaki göreceli oynaklığa ve pazar boyutuna dayanan uzun vadeli Bitcoin fiyat tahminini 150 bin dolardan 38 bin dolara düşürdü. Bitcoin yazı yazılırken 37 bin dolar civarında işlem görüyordu.

“Bitcoin’in altına karşı volatilite oranının bu yıl yaklaşık 2 kat düşeceğine dair önceki tahminimiz gerçekçi görünmüyor. Bitcoin’in altına karşı 4 katlık bir oynaklık oranına dayalı gerçeğe uygun tahminimiz 150 bin doların dörtte biri olan 38 bin dolar olurdu.”

JPMorgan’ın önceki 150 bin dolarlık Bitcoin fiyat tahmini, oynaklığın altına yaklaştığını ve yatırımcı portföylerinde Bitcoin tahsislerinin altına eşitlendiğini varsayıyordu. JPMorgan, bunun öngörülebilir gelecekte pek olası olmadığını söyledi.

Hisse senetlerine ve diğer varlık sınıflarına olan korelasyonsuz getirileri nedeniyle kurumlar yavaş yavaş bitcoin’e ısınıyor. Ancak bu durum, hisse senedi piyasasındaki düşüşlerle birlikte meydana gelen son satışlarda sorgulandı.

JPMorgan, “Bitcoin için ileriye dönük en büyük zorluk, daha fazla kurumsal kabulü engelleyen patlama ve düşüş döngüleridir.” dedi.

JPMorgan ayrıca devam eden satışlarda Bitcoin’in henüz teslim olma belirtileri gözlemlenmediğini ve bunun varlık için daha fazla aşağı yön anlamına geldiğini öne sürdü.

businessinsider


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin