Bitcoin yeniden 52.000 doları ziyaret edebilecek mi? – analiz ne diyor?
Bitcoin yeniden 52.000 doları ziyaret edebilecek mi? – analiz ne diyor?

JP Morgan’dan coşturan Bitcoin tahmini geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber –  Bitcoin tekrar 30.000 doların üzerine çıktığında, büyük bankalar bu yükselişe dikkat ediyor ve hatta bazıları cesur fiyat tahminleri yapıyor.

Önde gelen ABD bankasındaki stratejistler, rakamları hesaplıyor ve Bitcoin’i altın gibi geleneksel değer varlıklarıyla karşılaştırıyor.

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki analistler, Bitcoin’in yaklaşık 580 milyar dolar olan mevcut piyasa değerinin 146.000 dolarlık teorik bir fiyat oluşturmak için 4.6 kat artması gerektiğini öne sürdüler.

Bitcoin’de büyük tahmin

JP Morgan, Kasım 2020’de, şirketteki analistlerin Bitcoin’in kurumsal yatırımcılar için altınla rekabet ederken on katına kadar yükselebileceğini öne sürdüklerinde benzer bir tahmin yaptı.

Bu son tahmin, ‘alternatif’ bir para birimi olarak altından çıkmanın uzun vadede Bitcoin için büyük bir artışa işaret edeceğini vurguluyor.

Bununla birlikte, Bitcoin ve altın arasındaki dalgalanmalarda bir yakınsamanın hızlı bir şekilde gerçekleşmesi olası olmadığından, bu çok yıllı bir süreç olacaktır. JPM stratejistlerine göre “Bu, 146.000 doların üzerindeki teorik Bitcoin fiyat hedefinin uzun vadeli bir hedef ve dolayısıyla bu yıl için sürdürülemez bir fiyat hedefi olarak kabul edilmesi gerektiği anlamına geliyor.”

Kripto ile limoni bir ilişkisi olan Wall Street bankası, kurumsal cüzdanlarda ve Grayscale’e ait Bitcoin Trust gibi fonlarda artışla birlikte Bitcoin fiyatlarında uzun vadeli bir ilerleme görüyor. Firma, yönetim altındaki varlıklar açısından yeni bir rekora daha imza attı ve şu anda sadece 23 milyar dolarlık bir varlığa sahip.

JP Morgan stratejistleri, FOMO yükseldikçe fiyatların yükselmeye devam edebileceğini öne sürdüler, ancak bu seviyelerde sürdürülemez olacağını da ekledi:

“Mevcut spekülatif çılgınlığın, Bitcoin fiyatını 50.000-100.000 dolar arasındaki konsensüs bölgesine doğru daha da yukarı itme olasılığını dışlayamasak da, bu tür fiyat seviyelerinin sürdürülemez olacağına inanıyoruz.”

BTC fiyat güncellemesi

Yazının yazıldığı sırada Bitcoin günde %8 düşüşle 30.900 dolardan işlem görüyor. Dünkü keskin düşüşün ardından fiyatlar kısa bir süre için 28.000 doların altına düştü ve gün içi 32.800 dolarlık yüksek bir seviyeye ulaştı.

İkinci bir günlük kırmızı mum oluşur ve 31.000 dolarlık destek bozulursa, düzeltme hızlandıkça varlık daha da düşebilir. Önceki boğa piyasası düzeltmeleri %30 kadar büyüktü ve bu da bir önceki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 dolara geri dönüşle sonuçlanması anlamına geliyor

JPM’ye göre uzun vadeli görünüm, diğerlerinin yanı sıra, kripto kralı için hala çok iyimser. Düzeltmeler yatırımcılar, perakende ve kurumsal için satın alma ve biriktirme bölgeleri olarak hizmet edecek.

bu haber ilk defa cryptopotato’da yayımlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin