JPMorgan stratejistleri Bitcoin yatırımcılarını uyardı!
JPMorgan stratejistleri Bitcoin yatırımcılarını uyardı! "Hacimdeki yükseliş tutarsız"

JP Morgan’dan çok konuşulacak bir Bitcoin açıklaması geldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – JP Morgan analistleri, Bitcoin ile altın arasındaki rekabet önermesine karşı çıkarak, piyasa değerine göre en büyük kripto paranın piyasa belirsizliği dönemlerinde uygun bir koruma olmadığını söyledi.

JP Morgan: “Bitcoin en az güvenilir koruma aracıdır.”

Bloomberg’in haberine göre, JP Morgan stratejistleri John Normand ve Federico Manicardi, Bitcoin’i piyasa belirsizliklerine karşı bir korumadan ziyade bir riskli varlık olarak sınıflandıran bir rapor yayımladı. Analizde BTC’nin ciddi piyasa düşüşleri dönemlerinde “en az güvenilir koruma” olduğu belirtildi.

2020 yılının Mart ayı ortalarında, Kara Perşembe çöküşü sırasında, koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan panik, finansal piyasanın üstesinden gelen büyük bir tasfiye dalgasıyla karşılaştı. Genel olarak Bitcoin ve kriptolar da piyasa değerinin yaklaşık %50’sini kaybettiği için bu dalgaya katıldı.

Bununla birlikte Bitcoin, 3.800 dolar seviyesinde dibe vuran ve ancak birkaç gün sonra 5.000 doların üzerine çıkan düşüşün ardından hızla toparlandı. Nitekim BTC, 2020’yi Kara Perşembe’nin tabanından neredeyse altı kat yukarıda bitirdi.

Altının yüzde 70 arttığı dönemde BTC yüzde 7000 arttı

Raporlarının bir parçası olarak, JP Morgan analistleri Bitcoin’in son beş yılda hedge ile düşük bir korelasyona sahip olduğunu iddia etti. Geleneksel olarak hedge varlık durumuna atfedilen altın, son beş yılda %70’lik bir artış gösterdi. Bu arada, Bitcoin aynı dönemde neredeyse %7.000 arttı.

Altın, Mart 2020 piyasasındaki çöküş sırasında da ciddi bir düşüş yaşadı. Değerli metal önemli bir toparlanma yaşadı ancak yılın ikinci yarısında büyük dalgalanma söz konusuydu.

JP Morgan stratejistleri, Bitcoin’in bir hedge varlık olarak sınıflandırılmasına karşı çıkmanın dışında, Wall Street’in şu anda BTC çalıştırdığını belirtti. Böylece, kripto para birimi artık döngüsel varlıklar alanına taşındı.

Rapordan bir alıntı şöyle:

Kripto sahipliğinin yaygınlaştırılması, döngüsel varlıklar ile korelasyonları artırarak onları potansiyel olarak sigortadan kaldıraca dönüştürüyor.

Nitekim 2020, birçok büyük paralı oyuncunun Bitcoin’i benimsediği uzun zamandır aranan kurumsal akını müjdeledi. MicroStrategy gibi halka açık şirketler, hacimlerine BTC ekledi ve bu trende sigorta şirketleri ve hedge fonlar da katıldı.

Bitcoin şu anda son 24 saatlik ticaret döneminde yaklaşık %8 düşüşle bir geri çekilme yaşıyor.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayınlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin