JP Morgan:
JP Morgan: "Kurumsal yatırımcının Bitcoin adaptasyonu başladı"

JP Morgan: “Kurumsal yatırımcının Bitcoin adaptasyonu başladı”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in kurumsal olarak benimsenmesi hızla artıyor. Bir numaralı kripto para, 18.400 $ ile 19.500 $ aralığında hareket ediyor ve tüm zamanların en yüksek direncini kırmaya çalışıyor olsa da, her hafta geleneksel piyasanın devlerinden biri BTC’de yeni pozisyonlar alıyor gibi görünüyor. En azından MicroStrategy, Square ve PayPal ve son olarak MutualMass duyurularından bu yana son 6 ay bu şekilde geçti.

JP Morgan analistinden önemli açıklamalar

Bu anlamda, JP Morgan analisti Nikolaos Panigirtzoglou, Bitcoin’in kurumsal olarak benimsenmesinin “daha ​​yeni başladığını” yeniden bir raporda kabul ediyor. Analist, Bitcoin’in aile ofisleri yatırımının yalnızca % 0.18’ini temsil ettiğini tahmin ediyor. Buna karşılık, altın ETF’ler % 3.3’ü temsil ediyor. Bu nedenle, fon tahsisindeki bir değişiklik Bitcoin’e “milyarlar” getirme potansiyeline sahip.

Araştırmacı Tuur Demeester, bu doğrultuda sigorta devi MassMutual’dan 100 milyon dolarlık BTC alımına da değindi. Ona göre, bu duyuru, Demeester’ın belirttiği gibi, MicroStrategy’ninkine benzer bir domino etkisine sahip olabilir:

Perde arkası: Hayat Sigortası sektörünün tamamı varlıklarının sadece % 0,1’ini cari fiyatlarla bitcoin’e tahsis edecek olsaydı, 4,5 milyar dolara 251,400 BTC veya dolaşımdaki arzın % 1,35’ini satın almak için pazarda olacaklardı.

JPMorgan’ın raporu, kurumların Bitcoin’e geçişinde üç ana faktörün anahtar olduğunu gösteriyor: büyük ekonomilerdeki “para birimi devalüasyonu”, Covid-19 salgını ve ABD seçimi.

Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi, Grayscale’in Bitcoin Trust ürünü 2020 boyunca altından daha iyi performans gösterdi. Grayscale’ın ürünü (GBTC) bu yıl eşi benzeri görülmemiş bir başarı elde etti ve şirket, müşterilerinin güçlü talebi nedeniyle kripto para birimlerindeki fonlarını 12,2 milyar doların üzerine çıkardı.

Kurumların son Bitcoin yatırımı fiyatlandırılmadı

CNF tarafından bildirildiği üzere, MicroStrategy’den Michael Saylor liderliğindeki şirket riskli bir yatırım yaptı. Şirket, hazine stratejisine uygun olarak daha fazla Bitcoin satın almak için 650 milyon dolar değerinde üst düzey dönüştürülebilir tahvil çıkaracak. İlk teklif 400 milyon dolardı, ancak güçlü kurumsal talep MicroStrategy’nin daha fazla tahvil çıkarmasına izin verdi.

Buna rağmen, Bitcoin fiyatı son haftalarda “durgun” kaldı. Nic Carter, Twitter üzerinden pazarda neden önemli bir tepki olmadığını merak ediyor. Carter’ın dediği gibi, balinalar genellikle düşüş eğilimlerinden yararlanmak için satın aldıklarını açıklamaz:

Piyasa etkisi olmadan 650 milyon dolar değerinde BTC satın almanın hiçbir yolu yok. […] Daha önce hiç bir balinanın belirli bir büyüklükte pozisyon alacağını kamuoyuna duyurduğunu görmemiştik. açık bir şekilde pazar bu bilgiyi içermelidir.

Demek istediğim, piyasanın mantıksal olarak tahmin edilen satın almanın piyasa etkisini tahmin etmesi gerektiğidir (ki bu kesinlikle sıfır olmayacaktır), Saylor’un Coinbase’de “piyasa satın alımını” kırmasını beklediğimden değil.

Carter, şirketin satın alması karşısında Bitcoin fiyatının görünürdeki hareketsizliği hakkında tatmin edici bir sonuca varamadı. Bazı topluluk üyeleri, Michael Saylor’un stratejisiyle ilgili endişelerini dile getirdiler ve CEO’nun piyasayı “terk etmeye” hazırlığından endişe duyuyorlar. Ancak MicroStrategy’nin CEO’su Bitcoin’i yıllarca elinde tutmayı planladığını söyledi.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin