jp morgan blockchain
jp morgan blockchain

JP Morgan, İnterbank Ödemeleri için Quorum Blockchain Platformunu Başlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

 

 

Wall Street bankacılık devi JP Morgan Chase, Blockchain tabanlı yeni bir bankalar arası ödeme platformu başlattığını duyurdu.

Avustralya merkezli ANZ ve Royal Bank of Canada, Bankalararası Bilgi Ağı (IIN), ilk olarak geçen sonbaharda açıklanan ethereum tabanlı blockchain ağı olan Quorum (çekirdek) üzerine kurulacak. Bankacılık sektörüne özel olarak odaklanan girişime önümüzdeki aylarda farklı kurumlarında eklenmesi bekleniyor.

JPMorgan’dan Emma Loftus, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“IIN, saatler ile bazen haftalar arası uzayan transfer sürelerini ve ödeme gecikmeleriyle ilgili sorunların çözülmesindeki maliyetlerimizi düşürecek. Blockchain özellikleri, kritik bilgilerin kaynağına kavuşturulmasına ve uluslararası bankalar arasında yapılan alışverişleri yeniden düşünmemize izin veriyor.”

Wall Street Journal’ın Şubat 2016 tarihli bir haberine göre bankalar arasında günlük trilyonlarca dolarlık işlem yapılıyor. 

JP Morgan CEO’su Jamie Dimon’un Bitcoin hakkındaki olumsuz söylemlerinin aksine, bankası kripto paraların altında yatan Blockchain teknolojisi ile yakından ilgileniyor.

coindesk

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin