featured

JP Morgan Ceo’su Jamie Dimon Pes Etti, Bitcoin Hakkında Konuşmayı Bırakıyor; Bitcoin 5.700$

service service
Share

Share This Post

or copy the link

”Bitcoin sahtekarlıktır, Bitcoin ile işlem yapan çalışanımı işten çıkarırım” gibi söylemlerle gündeme oturan Jp Morgan CEO’su Jamie Dimon, şirketinin kripto para sektörü konusunda ”açık görüşlü” olduğunu ve Bitcoinden artık söz etmeyeceğini söyledi. 

CNBC‘nin açıklamasına göre Jamie Dimon;

“Bunu dünyadaki önemli şeylerin kategorisine koymam. Ancak bir daha bitcoin hakkında konuşmayacağım”.

“Doğru şekilde kontrol edilen ve düzenlenen dijital para birimleri için açık görüşlüyüz”

diye ekledi ve ayrıca Blockchain teknolojisini övdü.

Jamie Dimon’un bitcoin ile ilgili ilk yaptığı olumsuz yorumlara, bitcoin ve kripto para sektöründeki büyük oyunculardan sert tepkiler almıştı.

Konuyla ilgili, Gerald Celente ”bankalar bitcoinden korkuyorlar” derken, Bitcoin’in en büyük savunucularından biri olan McAfee’nin kurucusu John McAfee‘den ve Global Makro Ticaret’in eski Başkanı Alex Gurevich’den ard arda cevaplar gelmişti. 

Bitcoin fiyatı Dimon’un, Çin’in yasal düzenlemeler tarihine denk gelen ilk açıklamalarından sonra düşüşe geçmişti. Dün Bitcoin fiyatının sert bir yükselişe geçmesinde ise, Dimon’un yaptığı bu açıklamanın etkisi olduğu görülüyor.

Bitcoin fiyatı, dün 5.400$ seviyelerine kadar yükselmişti. Makalenin yazıldığı dakikalarda ise 5.700$ seviyelerinin üzerinde işlem görmektedir.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin