JPMorgan stratejistinden Bitcoin fiyatı ile ilgili önemli açıklama
JPMorgan stratejistinden Bitcoin fiyatı ile ilgili önemli açıklama

JP Morgan Blockchain 201 küresel banka anlaşması ile Ripple’ı gölgede bırakıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yatırım bankacılığı devi JPMorgan Chase, kısa bir süre önce, şirketin, Ethereum Blockchain‘in izinli bir türevi olan Bankalar arası Bilgi Ağı’na (IIN) çok sayıda bankanın katıldığını gösteren bir rapor yayınladı.

Rapora göre, 201 banka artık ödemelerin onaylandığını doğrulamanın bir yolu olarak gerçek zamanlı olarak bilgi alışverişinde bulunabiliyor. Bunlar arasında the Royal Bank of Canada, Hindistan ICICI Bank, Sharjah Bank, National Australia Bank Limited ve daha fazlası bulunuyor.

IIN’nin Blockchain Teknoloji Lideri Suresh Shetty şu yorumu yaptı:

Geçmiş dönemlere baktığımızda, muhabir bankalar ile bankalar arasında tek yönlü iletişim vardı. Bu yapı ile etkileşimlerini değiştirdik. Ödeme detayı onaylandığında, farklı taraflar aynı anda etkileşim kurabilecek, bilgi talep edip ve paylaşabilecekler.

JPMorgan’daki Global Hazine Hizmetleri Merkezi Başkanı John Hunter ise şu bilgileri verdi:

Ağa katılan bankalar ne kadar fazla olursa, ödeme gecikmelerindeki azalma o kadar az olacak. Ağ büyüdükçe, müşterilerimizin ödemeleri daha az operasyonel masrafla daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek.

JPMorgan ödeme sistemini iyileştiriyor

JPMorgan’ın IIN gibi bir ağa geçmesi, şirketin büyük ölçüde Blockchain teknolojisi geliştirmede liderliğini ve müşterilerin ihtiyaçlarına göre özel çözümler üretme taahhüdünü gösteriyor. Şirketin bununla yetinmeyip bankacılık sektörünün ödeme sistemini iyileştirmek için Blockchain teknolojisini kullanımını genişletmenin yollarını arıyor. John Hunter’a göre, banka “ödemeler noktasında daha fazlasını yapabilmenin yollarını arıyor”.

Yeni oluşturulan işlevler arasında, bir işlemin geçerli bir hesaba gönderildiğinin gerçek zamanlı olarak doğrulanmasına izin veren işlev de var.

Hem yerel hem de uluslararası ödemeler için faydalı olan yeni ödemeler sisteminin bu yılın üçüncü çeyreğinde hizmete girmesi bekleniyor.

Ayrıca, IIN, fintech firmalarının INN özelliklerine dayalı uygulamalar geliştirip başlatmalarını sağlamak için bir sanal test alanı kuruyor.

Ripple JP Morgan’ın ağından etkilenir mi?

Ripple’nin XRP’nin sınır ötesi havale alanındaki rolünün vurgulanamamasına rağmen, JPMorgan’ın gelişimi ve genişlemesi Ripple’i gerçekten zorlayabilir.

Stellar Lumens (XLM) da geçen yıl Eylül ayında benzer bir girişime imza atmıştı. Girişim, Stellar Blockchain’deki en büyük sınır ötesi havale ağlarından biri olması beklenen projesi IBM Blockchain World Wire üzerinde çalışmak üzere IBM ile ortaklık kurdu.

IBM, Mart ayında dijital para birimleri ihracı üzerine ABD dışındaki altı bankayla çalıştığını ve şu anda 72 ülkede 47 kripto parayı destekleyen ödeme yerlerine sahip olduğunu belirtmişti. Ve Stellar ile birlikte 2019 yılının başında dünya çapında 200 müşteriye ulaşan Ripple ile büyük bir rekabete girdiklerini dile getirmişti.

Son zamanlarda, Ripple’dan benzer bir hamle gelmedi ve şirket sektördeki rekabet durumu hakkında endişelenmiyor gibi görünüyor. Kripto ekosistemi hızla gelişiyor ve şirketler bu sektörde bir yer edinmek için dikey bir büyüme gösteriyorlar. Eğer Ripple hala rekabetçi kalmak ve kripto oyununa liderlik etmek istiyorsa, ekibin sağlam hamleler yapması gerekecek gibi gözüküyor.

coinspeaker

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin