Tüm baskılara rağmen Bitcoin madencileri satış yapmıyor

JP Morgan, Bitcoin üretim maliyetini düşürmenin yolunu buldu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in son düşüşünden sonra BTC üretimi zora girmişti. Bitcoin madencileri üretim konusunda kara kara düşünmeye başlamıştı. Hatta maliyetlerin fazla olması nedeniyle varlık satışlarıyla karşı karşıya kalmıştık. Şimdi ise JP Morgan, üretim için maliyetleri ciddi şekilde düşüreceklerini söyledi.

Wall Street bankacılığı JP Morgan geçtiğimiz günlerde Bitcoin üretim maliyetinin geçen ay %50 düştüğünü öne süren bir rapor yayınladı. Şu anda BTC üretim maliyeti, Haziran 2022’nin başındaki 24.000$ maliyetten 13.000 $’a düştü. Şirket neredeyse yüzde 50’den fazla üretim maliyetinde iyileştirme yaşadı.

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JP Morgan stratejistleri, bu düşüşün, Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi verilerine göre elektrik kullanımındaki düşüşün ortasında geldiğini yazdı.

JP Morgan’dan açıklama geldi

Bankacılık devi, madencilerin karlılığı koruma ve verimli platformlar kurma çabası olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte, Bitcoin fiyatındaki herhangi bir kazanımın önünde büyük bir engel olarak da hizmet edebilir. JPMorgan stratejistleri şunları yazdı:

“Madencilerin kârlılığına açıkça yardımcı olurken ve madencilerin likiditeyi artırmak veya kaldıraç azaltmak için Bitcoin varlıklarını satma baskılarını potansiyel olarak azaltırken, üretim maliyetindeki düşüş, ileriye dönük Bitcoin fiyat görünümü için olumsuz olarak algılanabilir. 

Üretim maliyeti, bazı piyasa katılımcıları tarafından ayı piyasasında Bitcoin fiyat aralığının alt sınırı olarak algılanıyor.”

Bitcoin madenci kapitülasyonu

2022’nin ikinci çeyreğinde, Bitcoin madencileri bir satış çılgınlığı içindeydi. Bitcoin fiyatı, Kasım 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesinden %70 gibi şaşırtıcı bir şekilde düzeltme yaptı. Bu da madencilerin işletme maliyetlerini karşılamak için daha fazla miktar boşaltmak zorunda kalmasına neden oldu.

Geçen ay, JP Morgan stratejistleri, Bitcoin’in üçüncü çeyrekte de satış baskısına tanık olabileceğini söyledi. Madencilerin ileride varlıklarını tasfiye etme olasılıkları daha da yüksek. Ayrıca, JPMorgan’a göre BTC üretimi gerçekten 13.000 dolara çıktıysa, madencilerin yeni üretiminden elde etmek için iyi bir kârı olabilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin