JP Morgan: “Bitcoin fiyatı üçe katlanabilir, altına meydan okuyor!”
JP Morgan: “Bitcoin fiyatı üçe katlanabilir, altına meydan okuyor!”

JP Morgan: “Bitcoin fiyatı üçe katlanabilir, altına meydan okuyor!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’nin finans devi JP Morgan, Bitcoin’in alternatif para birimi olarak altının statüsüne meydan okuduğunu ve fiyatını üçe katlama potansiyeline sahip olduğunu söylüyor.

Bitcoin altın ile rekabet ediyor

JP Morgan Business Insider tarafından yayımlanan bir raporda, altının 2,6 trilyon dolarlık piyasa değerine kıyasla Bitcoin hâlâ 242 milyar dolarlık piyasa değeri ile nispeten küçük sınıf bir varlık olsa da, BTC alternatif para birimi olarak değerli metal ile potansiyel olarak rekabet edebilir.

Altının piyasa hakimiyetini yakalamak için Bitcoin’in şu anki değerini 10 kat artırması gerekiyor. Ancak JP Morgan, altının hafif bir düşüşünde bile Bitcoin’in fiyatı üzerinde önemli etkileri olabileceğini söylüyor.

Uzun vadede ‘alternatif’ bir para birimi olarak altının mütevazı bir şekilde kalması bile Bitcoin fiyatının iki katına çıkması veya üç katına çıkması anlamına gelir.

“Yalnızca servet deposu değil, aynı zamanda ödeme aracı.”

JP Morgan’a göre, BTC’nin yükselişindeki temel itici güç, genç nesillerin Bitcoin’i altın yerine tercih ettiği demografik değişim. Bankacılık devi, Bitcoin’in gelecekte değerini artırabilecek ek bir özelliğe sahip olduğunu da söylüyor.

Kripto para birimleri, yalnızca servet deposu olarak hizmet ettikleri için değil, aynı zamanda ödeme aracı olarak faydaları nedeniyle değer elde ediyor. Gelecekte kripto para birimleri bir ödeme aracı olarak ne kadar çok kabul görürse, faydaları ve değerleri de o kadar yüksek olur.

JP Morgan’ın Bitcoin konusundaki mevcut duruşu, önceki halinden 180 derecelik bir dönüş gibi görünüyor. 2017’de JP Morgan’ın CEO’su Jamie Dimon, Bitcoin’i “sahtekarlık” olarak nitelendirmişti.

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin