John McAfee vergi kaçırma suçlamasıyla İspanya’da tutuklandı
John McAfee vergi kaçırma suçlamasıyla İspanya’da tutuklandı

John McAfee vergi kaçırma suçlamasıyla İspanya’da tutuklandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerika Birleşik Devletleri’nde vergi kaçırmakla suçlanan ünlü teknoloji figürü John McAfee İspanya’da tutuklandı.

İddiaya göre John McAfee 2014-2018 yılları arasında vergi ödemedi

CNN tarafından aktarılan haberde, iddianameye göre McAfee’nin kripto para birimlerini tanıtmaktan, danışmanlık yapmaktan, konuşmalar yapmaktan ve hayat hikayesinin haklarını bir belgesel için satarak 2014 ve 2018 yılları arasında milyonlarca gelir elde etmesine rağmen dört yıl boyunca vergilerini vermediği iddia edildi. İddianamede, John McAfee’nin gelirini banka hesaplarına ve başkalarının adına kripto para birimi hesaplarına ödeyerek vergi kaçırdığı ifade ediliyor. Ayrıca McAfee’nin bir yat da dahil olmak üzere mülk ve varlıkların sahipliğini gizlemek için başkalarının isimlerini kullandığı iddia edildi.

Hapis ve para cezası gündemde

McAfee’nin vergi borcunun miktarı iddianamede belirtilmedi. Savcılar, 15 Haziran 2020 iddianamesinin McAfee’nin iade edilmeyi beklediği İspanya’da tutuklanmasının ardından açığa çıkarıldığını söyledi. İddianameye göre McAfee, mahkum edilirse, her vergi kaçakçılığı için en fazla beş yıl hapis ve sahte vergi beyannamesi için en fazla bir yıl hapisle karşı karşıya. İddianameye göre, McAfee ayrıca denetimli serbest bırakılma, iade ve 350.000 doların üzerinde para cezası ile de karşı karşıya kalabilir.

Ünlü siber güvenlik kralı, pazartesi günü Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan gelen dava ile sarsıldı. ABD SEC, teklifleri yayımlayan şirketler tarafından tanıtımları için kendisine ödeme yapıldığını ve Twitter’da bazı kripto paralar için ICO yaparak milyonlar kazanmakla suçladı. SEC ayrıca McAfee için “birkaç ICO’da yanlış bir şekilde yatırımcı ve/veya teknik danışman olduğunu iddia etti” dedi. Şikayete göre, “McAfee’nin tweet’lerine tarafsız yatırım tavsiyesi süsü verilmiş tanıtım ücretleri ödendi”.

Bu arada 6 Ekim Ethereum fiyat analizi için buradaki yazımızı okuyabilirsiniz.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin