Merkezi olmayan borsalar merkezi borsaların evrim geçirmiş hali
Merkezi olmayan borsalar merkezi borsaların evrim geçirmiş hali

John McAfee: ”Merkezi olmayan borsalar geleneksel borsaların yerini alacak.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

John McAfee merkezi olmayan borsalar (DEX’ler) için önümüzdeki yıllarda merkezi olan borsalara karşı daha çok üstün olacaklarını belirtiyor. Ayrıca Vitalik Buterin borsalar hakkındaki görüşlerine de katılıyor.

”Merkezi olmayan borsalar merkezi borsaların evrim geçirmiş hali.”

McAfee, diğer şeylerin yanı sıra, kripto topluluğunda çok açık sözlü olmakla bilinir. Şimdi de DEX’lerin kripto para borsalarının evrim geçirmiş hali olarak karşımıza çıkacağını söylüyor. Temel olarak, merkezi borsalar, büyük bir merkezi şirket tarafından kontrol edilen klasik ticaret şirketleri gibi. Merkezi olmayan borsalar, merkezi otorite olmaksızın eşler arası bir sisteme daha yakın. Merkezi borsalarla ilgili endişe, müşterinin parasıyla dikkatsiz veya etik olmayan ve yerel yönetim yasa ve yönetmeliklerine tabi olmaları.

Öte yandan DEX’ler, herhangi bir şeyi elinde tutan merkezi bir otorite olmadığı için, tanım gereği fonlarla sorumlu olamazlar. Aynı sebepten, istese bile hükumet yasalarına uymazlar. Geçtiğimiz günlerde Vitalik Buterin‘in, “keşke merkezi borsaların hepsi cehennemde yansalar” diyerek McAfees’e çok benzeyen görüşlerini dile getirdi. McAfee ve Buterin, DEX’lerin arkasındaki desteklerini attırarak, büyüyen alanın çiçeklenmesine yardımcı oluyor. Ortalama kullanıcı klasik bir borsa yerine bir DEX seçer mi? Göreceğiz!

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin