ABD'nin 300 yıllık köklü kurumundan dikkat çeken kripto para hamlesi!
ABD'nin 300 yıllık köklü kurumundan dikkat çeken kripto para hamlesi!

John Bollinger kafaları karıştırdı: Seçimler Bitcoin’i nasıl etkileyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mali danışman ve yatırımcı John Bollinger, Bitcoin’in yılın geri kalanında büyümeye devam etmesinin muhtemel olduğunu söylüyor. Ancak kendisi, diğer birçok trader ve yatırımcının güvendiği 14.000 – 15.000 dolar arasındaki fiyatlardan pek emin değil.

John Bollinger: “Bitcoin fiyatının 14 bin doları temizleyebileceğinden emin değilim.”

Yakın zamanda verdiği bir röportajda Bollinger, 2020’nin son iki ayında Bitcoin’in potansiyel olarak hangi yolu izleyeceği hakkında yorumlar yaptı.

Gerçek şu ki, şu anda psikolojik olarak çok önemli olan bu 14.000 dolar seviyesini temizleyebilir miyiz emin değilim. Çünkü ralli, Haziran 2019’da tam olarak durduğu yerde, sadece 14.000 dolarda utangaç bir seyir izliyor. Şu anda Bitcoin konusunda yapıcıyım. Ben tam anlamıyla çığlık atan bir boğa değilim, ayı da değilim.

Bitcoin bu fiyatı sadece birkaç gün önce reddetti ve bir miktar düşüşün ardından 12.000 doların üst bölümünde işlem görmeye başladı. Bu da aslında Bollinger’in ne hakkında konuştuğunu bildiğini gösteriyordu.

BTC küresel gelişmelerden etkileniyor

Bitcoin için garip bir yıl oldu. Bunu kimse inkar edemez ancak yine de birçok yönden sağlam bir yıl olduğunu söyleyebiliriz. Para birimi, salgına ve Amerikan ekonomisinin Ekim ayından önceki kırılganlığına dair tüm haberlere rağmen, yaklaşık dört aydır beş haneli bölgede kalmayı başardı.

Para birimi ilk olarak şubat ayında 10.000 dolar seviyesini geçti. Ancak işler bir ay sonra kötü bir hal aldı ve Bitcoin nihayetinde yaklaşık 6.000 dolar kaybetti. Varlık, mayıs ayında 9.000 dolara ulaşmayı başarsa da Kongre’deki teşvik görüşmeleri başladıktan sonra Temmuz’a kadar 10.000 dolara ulaşmadı. Varlık sonrasında 10.000 doların üzerinde kalmayı başardı ve bir daha asla düşmedi.

Bollinger: “Seçimler Bitcoin’i etkilemeyebilir.”

Bitcoin son yıllarda küresel gelişmelere de güçlü reaksiyonlar gösteriyor. Dolayısıyla 2020 başkanlık seçimlerinin fiyat üzerinde bazı etkileri olabileceğine inanılıyor. Ancak John Bollinger’e göre başkanlık seçimleri kim seçilirse seçilsin BTC’yi etkilemeyecek:

Seçimlerin Bitcoin’i öyle ya da böyle etkileyeceğini sanmıyorum. Çok daha önemli olan, önemli kurumsal benimsemelere bakmak.

Seçimin ana akım piyasalar üzerinde ciddi bir etkiye sahip olma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünmüyor ve ayrıca şunları söylüyor:

Geleneksel piyasalar için seçimin hiçbir etkisi olamayabileceğini düşünüyorum. Seçime çok büyük bir duygusal katılım seviyesi inşa ettik, bence sonuçlar ne olursa olsun biraz hayal kırıklığı yaşayabiliriz. Bence geleneksel piyasalar ya düz kalacak ya da seçim döngüsünden geçerek yükselecek. Seçimle veya seçimden sonra meydana gelebilecek olaylarla ilgili olarak kıyamet veya çöküş öngören insanlardan biri değilim.

Peki 1000 günün zirvesine ulaşan Bitcoin için sıradaki hamlenin ne olacağını merak ediyor musunuz? Bu konuyu buradaki yazımızda ele aldık.

livebitcoinnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin