Joe Lubin, kripto para birimi ve evrim ilişkisinden bahsetti
Joe Lubin, kripto para birimi ve evrim ilişkisinden bahsetti

Ethereum’un kurucu ortağı Joe Lubin: “Kripto para birimi evrimin bir sonucu.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum’un kurucusu Joe Lubin kısa süre önce kripto paranın geleceği hakkında bir makale yayınladı. Lubin kripto para birimini, tarih boyunca daha eski para birimleri ve diğer türden işaretlerle karşılaştırdı ve onu “doğal bir evrim” olarak adlandırdı. Kripto para birimi ve evrim ilişkisinden bahseden Lubin kripto paranın insanlar tarafından benimsenmesinden de bahsetti.

Lubin’e göre, tarih boyunca tüm yeni para birimleri şüphe ile ele alınıyor ve bu da ETH ve diğer kriptoların benimsenmesinde ilk tereddütleri açıklıyor. Bununla birlikte, yeni para biriminin faydaları nihayet görülmeye başladı ve bu durum bizi daha eşitlikçi bir geleceğe yönlendiriyor.

Kripto para birimi ve evrim arasında sıkı bir ilişki var

Lubin, bilim adamı Margaret Boden’in “Yaratıcı Zeka: Efsaneler ve Mekanizmalar” adlı kitabından alıntı yaparak şöyle söyledi:

En önemli insan kreasyonlarından bazıları yeni temsil sistemleriydi. Bunlar, Arap rakamları (sıfırı unutmayan) gibi resmi işaretler, kimyasallar; müzisyenler tarafından kullanılan formüller veya çıtalar, minimetler olarak karşımıza çıkıyor. Programlama dilleri ise bu temsil sisteminin yeni örnekleri.

Lubin kripto paraları, devletin onaylaması gereken bir şey olsa da önceki temsil sistemlerinin doğal bir evrimi olarak görüyor. Kripto paralar, hükümet tarafından işletilen mülkiyet sistemlerinin (ve onu izleyen mali araçların) aksine protokolleri ve diğer aktörlere güvenme ihtiyacını en aza indiriyor. Bu yeni teknoloji, sistemde radikal olarak merkezi olmayan ve açık olan eşler arası bir güven sistemi kurmamızı sağlıyor.

Lubin devam etti:

Merkezi bir aktör olmadan fikir birliği oluşturmak da sosyal sözleşmenin derin bir evrimidir. Şirket ile müşteri arasındaki karşılıklı ilişkiler yerine, ağ bağlantılı açık platformlarda ortak ilişkilere sahip olacağız.

Son olarak, yaygın kripto benimsemesi için öngörülen zaman dilimi meselesini ele alan Lubin şöyle söyledi:

Zaman alacak, evet, ancak benimseme ciddi oranda hızlandı.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin