Jerome Powell’dan ikinci bir açıklama daha geldi!

Jerome Powell’dan ikinci bir açıklama daha geldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Fed başkanı, Mart ayında yapılacak faiz artışının boyutu hakkında henüz bir karar verilmediğini söyledi. Dün açıklama yapan Jerome Powell, bugün yine ortama çıktı. Hem faiz hem de kripto ile ilgili açıklama yaptı.

ABD Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, Mart ayında Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplandığında merkez bankasının faiz artırımının boyutu hakkında henüz bir karar vermediğini vurguladı.

Çarşamba günü Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komitesi önünde altı aylık para politikası raporu için ifade veren Powell, hazırladığı sözlerinde Salı günkü Senato ifadesinden dikkate değer bir değişiklik yaptı.

Jerome Powell, yeniden faiz vurgusu yaptı

Salı günü piyasalar, Powell’ın önceden hazırlanmış sözlerini, Fed’in FOMC’nin Mart toplantısında daha önce varsayılan 25 baz puan yerine muhtemelen 50 baz puan artıracağını öne sürdüğü şeklinde yorumladı. Tanıklığın ardından hem Bitcoin hem de hisse senetleri büyük düşüşler gördü. Çarşamba günü Jerome Powell yeniden faiz görünümü artırdı.

Jerome Powell’ın konuşmasından sonra Bitcoin haberlerde 200 dolardan fazla sıçradı. Şimdi tekrar 22.000 doların üzerine çıkarak 22.200 doların üzerine çıktı ve S&P 500 mütevazı bir kayıptan mütevazı bir kazanca geçti. Dolar, salı günkü önemli ilerlemenin bir kısmını geri veriyor.

Powell, şu an ile FOMC’nin 21-22 Mart’taki toplantısı arasında yayınlanacak bir dizi önemli ekonomik rapor olduğunu söyledi. Güçlü ekonomik veriler, Fed için 50 baz puanın tekrar masada olduğunu gösteriyor.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin