Jeremy Allaire’dan stablecoin ve PayPal açıklaması
Jeremy Allaire’dan stablecoin ve PayPal açıklaması

Jeremy Allaire’dan stablecoin ve PayPal açıklaması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – USDC büyük bir büyüme gördü ve stabilcoinlerin kralı Tether’de hızla artıyor.

Circle’ın kurucu ortağı ve CEO’su Jeremy Allaire, şirket tarafından verilen stabilcoin’in işlem gören dolar değeri açısından ödeme devi PayPal’ı geçme yolunda ilerlediğine dair cesur bir tahmin yaptı.

Yorumlar, Allaire’in geçtiğimiz yıl USDC için zincir içi işlem hacmine atıfta bulunduğu ve yarım trilyon doların üzerinde olduğunu bildirdiği 6 Nisan’da bir tweet ile geldi.

Bunun 2020’de PayPal için toplam ödeme hacminin yaklaşık yarısı olduğunu ekledi ve yakında bir “önüne geçiş” olacağına işaret etti.

Büyüme anlatısı

Tweete bazı yanıt verenlerin belirttiği gibi, PayPal üzerinden yapılan işlemler mal ve hizmetler için ödeme yapmak için kullanıldığından, USDC öncelikle ticaret ve spekülasyon için kripto borsalarında kullanıldığından, bu iki şeyin mutlaka karşılaştırılabilir olması gerekmez. Ancak USDC’nin büyüme atılımını perspektife oturtmaya yardımcı oluyor.

Statista’ya göre, PayPal’ın yıllık işlem hacmi 2020 yılı için bir önceki yıla göre %31,5 artışla 936 milyar dolar oldu. 2020’nin dördüncü çeyreğinde PayPal’ın net ödeme hacmi yaklaşık 277 milyar dolar olarak gerçekleşti ve yıllık %39 büyümeyi temsil etti.

Buna karşılık, piyasanın baskın stabilcoin Tether 2020 Ekim ortasına kadar kümülatif işlem hacminde 600 milyar $ ‘a ulaştı ve bildirildiğine göre yıl sonunda 780 milyar $’ı aştı. Boğa piyasası ivme kazandıkça 2020’nin dördüncü çeyreğinde stablecoinler için günlük hacimler artmaya başladı.

Messari şu anda günlük hacimleri USDC için 2,5 milyar dolar ve USDT için 9,8 milyar dolar olarak ayarladığını bildirdi. Dolaşımdaki arz açısından, Tether’in şeffaflık raporuna göre, Tether şu anda 43,3 milyar USDT ile rekor seviyede yüksek seviyedeyken, USDC’nin dolaşımda 11,3 milyar doları bulunuyor. Bu rakam geçen yılın aynı döneminden bu yana %1.500 büyüme anlamına geliyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin