Eski Ripple CTO'sundan yine sert XRP satışı geldi! Fiyat ne durumda?
Jed McCalebaEski Ripple CTO'sundan yine sert XRP satışı geldi! Fiyat ne durumda? XRP satışlarına devam ediyor… Satış rakamları XRP fiyatını ne kadar etkiler?

Jed McCaleb XRP satışlarına devam ediyor… Satış rakamları XRP fiyatını ne kadar etkiler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Araştırmacı Leonidas Hadjiloizou tarafından paylaşılan veriler, Ripple’ın kurucu ortağı Jed McCaleb ‘in 6 Aralık’ta bir günde 29,5 milyon XRP gibi büyük miktarı elinden çıkardığını gösteriyor.

Eoj

XRP satışında artık fiat limiti yok

McCaleb, Chris Larsen ile birlikte 2012’de OpenCoin’i kurdu. Daha sonra adı Ripple Labs olarak değiştirildi ve blockchain decacorn’a dönüştü.

McCaleb, San Francisco merkezli şirketi diğer yönetim kurulu üyeleriyle yaşadığı sorunlar sonrasında bırakıp rakip Stellar’ı kurdu.

McCaleb, ayrılırken 9 milyar XRP tokenlik büyük bir hisse aldı. Mayıs 2014’te, sözleşmeye dayalı kontrolleri uygulamaya koymadan önce varlıklarını tasfiye etme niyetini açıklamıştı.

Ripple Labs daha sonra McCaleb’e belirtilen anlaşmanın şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle dava açtı ve ardından neredeyse bir yıl süren yasal bir savaşın ardından Şubat 2016’da bir anlaşmaya varıldı.

Yeni anlaşma, artık itibari dolarlarla sınırlı olmayan satış yeteneklerini önemli ölçüde artırdı. Bunun yerine, satışları küresel ticaret hacimleri tarafından belirleniyor.

Revize edilen anlaşmanın dördüncü yılından sonra McCaleb, XRP’nin günlük küresel ticaret hacminin yüzde 1,5’ini tasfiye edebiliyor.

Elindeki Milyarlarca XRP tokeni fiyat düşürme tehdidi oluşturuyor

Bu hızla, Hadjiloizou’nun tahminlerine göre McCaleb, bir haftada toplam 207 milyon XRP’yi elinden çıkarabilecek:

XRP hacmindeki radikal artış 10-14 gün önce meydana gelirken, bu 1-2 hafta sonra Jed’in satışlarını etkiledi. Bu, Jed’in şu anda mevcut pazarın alabileceğinden çok daha fazlasını sattığı anlamına geliyor.

XRP’nin işlem hacmi, yükseliş rallisi nedeniyle Kasım ayı başlarında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

XRP topluluğu için kötü haber ise McCaleb’in elinden çıkaracağı yaklaşık 3,7 milyar tokenin kalması.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin