Smart City Araştırma Enstitüsü akıllı şehir geliştirilmesini kolaylaştıracak
Smart City Araştırma Enstitüsü akıllı şehir geliştirilmesini kolaylaştıracak

JD.com, Blockchain ve AI’ye dayanan Smart City Araştırma Enstitüsü açıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin e-ticaret devi JD.com’un bir bölümü olan JD Finance, Smart City Araştırma Enstitüsü Nanjing genel merkezinin açıldığını bildirdi.

Smart City Araştırma Enstitüsü akıllı şehir geliştirilmesini kolaylaştıracak

Jingdong Group (JD.com), e-ticaret, lojistik ve finans alanında yeni teknolojik uygulamaya odaklanan Çinli bir e-ticaret şirketi. Yeni Enstitü ile JD.com, yapay zeka (AI), big data ve Blockchain teknolojileri kullanılarak “akıllı şehir” inşasının geliştirilmesini kolaylaştırmayı hedefliyor. Şirketin Nanjing’de kurulan  ilk bölgesel merkezi “tüm Doğu Çin bölgesi”ni etkileyecek ve sanayi maliyetlerini düşürmeyi ve verimliliği artırmayı hedefliyor. Rapor şirketin önceliklerini şu şekilde açıklıyor:

Kentsel çevre, ulaşım, planlama, enerji tüketimi, ticaret, güvenlik, sağlık, kredi şehirleri ve e-devlet alanlarında gelişmiş akıllı çözümler.

JD.com, lojistik ve tedarik zinciri için Blockchain teknolojisini uyguluyor

Ağustos ayında, JD.com yeni Blockchain-a-Service (BaaS) platformunu ortaya çıkardı. JD Blockchain Open Platform adı verilen yeni araç, işletmelerin oluşturulmasını, barındırılmasını ve uygulanmasını mümkün kılacak.

Ayrıca geçtiğimiz ay, sigorta, bankacılık ve finansal hizmetler alanında faaliyet gösteren ve dünyanın en büyük sigorta şirketi gruplarından biri olan Çinli şirket, hizmet olarak şehir yönetiminin yeni modeli için “Smart Cities”  adlı white paper yayınladı.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin