Japonya'nın genç erkek nüfusu kripto paralara yatırım yapıyor
TJaponya'nın genç erkek nüfusu kripto paralara yatırım yapıyor

Japonya’nın genç erkek nüfusu kripto paralara yatırım yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya’nın genç erkek nüfusu kripto paralara yatırım yapıyor. Genç iş adamları için bir online dergi olan Shin R25 tarafından 3 Nisan’da yayınlanan verilere göre, Japonya’da 25-30 yaş arası erkek çalışanlar üzerinde yapılan bir araştırma,  katılımcıların yüzde 14’ünün kripto para birimlerine yatırım yaptığını gösteriyor.

Japonya’nın genç erkek nüfusunun yüzde 92’si kripto para sektörüne yatırım için giriyor

Ülke çapındaki 4.734 kişi, Ocak 2018-Mart 2018 tarihleri ​​arasında Shin R25’in “Kripto Para Birimi Anket Araştırması”na katıldı. Araştırmaya göre, kripto para sahiplerinin dörtte birinden fazlası, bunların ilk yatırım deneyimleri olduğunu belirtiyor.

Kripto paralara sahip genç Japon erkek çalışanlarının, yüzde 92’si kripto para sektörüne yatırım için girdiğini, yüzde 37,4’ü genel bir eğilim olduğu için ve yüzde 19,9’u merak ve tavsiye üzerine yatırım yaptığını söylüyor.

Ankete katılanların çoğunluğu Ekim ve Aralık 2017 dönemleri arasında kripto para satın aldı

Ankete katılanların, yüzde 34,5’i 50.000 yen (yaklaşık 469 dolar) karşılığı kripto paraya sahipken, sadece yüzde 10,2’si 1 milyon yen veya daha fazla (9.360 dolar veya daha fazla) kripto paraya sahip. Ankete katılanların çoğunluğu yani yüzde 24,3’ü, Ekim ve Aralık 2017 dönemleri arasında kripto paraları satın alırken, yüzde 15’i “fiyat düştüğünde” yani 2018 ya da sonrasında kripto paraları satın aldı.

Katılımcıların çoğunluğu, kripto paralara yatırım yapmaya devam etmek istiyor

Katılımcılara, kripto para birimi yatırımlarına yönelik gelecek planları sorulduğunda, yüzde 47,1’i aktif olarak yatırım yapmak istediğini ve yüzde 35,4’ü ise yatırım yapmaya devam etmek istemediklerini belirtti. Cointelegraph’dan Joseph Young, anket sonuçlarını tweetledi ve “yüksek yatırım oranı” diyerek kripto para sektörüne yapılan yatırımların fazlalığına dikkat çekti.

https://twitter.com/iamjosephyoung/status/981531672742014976

Coincheck’den bir hacker saldırısı sonucunda, 530 milyon dolar değerinde NEM coin çalındı

Yaklaşık 530 milyon dolar değerinde NEM (XEM) coin, Japonya’nın en büyük dijital para borsalarından biri olan Coincheck’den bir hacker saldırısı sonucunda çalındı. Japon Finansal Hizmetler Dairesi, bu nedenle ülkedeki 15 kripto para borsalarında yerinde denetimler gerçekleştirdi.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin