Japonya’nın Finansal Hizmetler Dairesi’nin, fsa, binance
Japonya’nın Finansal Hizmetler Dairesi

Japonya’nın Finansal Hizmetler Dairesi’nin Binance’ı uyaracağı söyleniyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya’nın Finansal Hizmetler Dairesi’nin, Binance kripto para borsasının kayıtsız operasyon yürütmesinden dolayı uyarılcağını belirtti.

Konuyu bilen bir kişiden alıntı yapan Nikkei, Japonya’nın Finansal Hizmetler Dairesi’nin (FSA) düzenleyici kurumun izni olmaksızın Japonya’da faaliyetlerini genişletmeye başladığı iddia edilen Binance’e resmi bir uyarı yayınlayacağını bildirdi.

Merkezi Hong Kong’da bulunan Binance, dünyanın en popüler kripto para borsalarından biri olarak hızla ortaya çıktı. Şuanda Binance dünyanın en büyük kripto para birimi işlem platformu olarak yer alıyor ve 24 saatte yaklaşık 1,9 milyar dolarlık bir hacme sahip.

Geçtiğimiz haftalarda Binance, kendi Blockchain’ini geliştireceğini ve merkeziyetsiz kripto para borsası kuracağını açıklamıştı. Borsanın kendi kripto parası olan BNB fiyatı gelen uyarılma haberinden sonra %10 düşüş yaşadı fakat hala pozitif bölgede bulunuyor.

Japonya’nın Finansal Hizmetler Dairesi’nin daha önce 7 kripto borsaya yaptırımı oldu

Binance bir FSA lisansı için başvuruda bulunmayı planladığını belirtti. Ancak yasal onay olmadan faaliyetlerini bu yargı alanına genişletmesi, şirketin başvurusu için daha fazla inceleme olacağı sonucunu doğuruyor.

Gerçekten de, FSA, ülkenin kripto para ticaret piyasalarının gözetim altına alınmasını hızlandırdı. Bu gelişmeler, Ocak ayında Tokyo’daki Coincheck’teki yaşanan hack olayına doğrudan yanıt olarak ortaya çıkan bir düzenleme.

Ülkenin 16 lisanslı kripto para borsası, sektördeki en iyi uygulamaları oluşturmak ve uygulamak için kendi kendini düzenleyici bir organ oluşturacaklarını da duyurmuştu.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, şirketin FSA ile yapıcı diyalog içinde olduğuna dair bir tweet attı. Zhao şunları söyledi:

“Japonya FSA ile yapıcı diyalog içindeyizve herhangi bir uyarı almadık. FSA’nın bize söylemeden önce bir gazeteyi anlatması mantıklı değil, onlarla aktif bir diyaloğumuz var.”

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin