Japonya bu yılın sonunda dijital para denemelerine başlıyor
Japonya bu yılın sonunda dijital para denemelerine başlıyor

Japonya’da yeni bir kripto para borsası açılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya’da yeni bir kripto para borsası açılıyor. Japonya’da en popüler kişisel bütçe yapma uygulamalarından birisi olan Money Forward Inc. bu yıl kripto para borsası kurma planlarını, 23 Mayıs Çarşamba günü yaptığı bir basın açıklamasında duyurdu.

Japonya’da yeni bir kripto para borsası, bu yaz açılıyor

Bugün kurulan MF Financial Co. Ltd., Money Forward Inc.’nin yeni kripto para borsası projesine odaklanacak. Yeni kurulacak olan borsa Money Forward Blockchain ve Virtual Currency Laboratory (Kripto Para Loboratuvarı)’nin bir üyesi tarafından yönetilecek.

Basın açıklamasında MF’nin ilk etapta 2018 yazında bir kripto medya platformu kurmayı düşündüğü belirtildi. Hemen sonra ise MF Laboratory’nin 2017’nin Aralık ayından beri araştırma yaptığı, kripto para borsası ve dijital varlıkların havale ile ödeme sisteminin oluşturulması planlamakta.

2017 yılı için açıklanan verilere göre, vergi ve fatura hesaplamaları için Tokyo merkezli şirketin, bulut tabanlı yazılımını kullanan 500.000’den fazla Japon yerel işletme ve 2.400 muhasebe şirketi bulunmakta. Tüm kullanıcılarla birlikte 5,5 milyon üyesi olduğu tahmin edilmekte.

Yeni borsa, geliştirilmiş araçları kullanıcılarına sunacak

Money Forward Inc. yaptığı son açıklamada, yirminin üzerinde yerli ve yabancı borsadan elde edilen verilerle otomatikleştirilmiş kripto hesap cüzdanı gibi geliştirilmiş araçları kripto para kullanıcılarına sunacağını açıkladı. Sunulacak olan yeni özelliklerle, kullanıcıların kâr veya zarar geçmişinin otomatik olarak hesaplanması sağlanacak. Böylece vergi beyannamelerin daha kolay doldurması hedefleniyor.

Büyük Japon finans kurumları, ülkenin büyüyen kripto para borsası sektörünü yaygınlaştırmak için daha fazla yatırım yapıyor. Daha bir gün önce, mal varlığı açısından dünyanın en büyük beşinci bankası olan Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), Tayland Bankası’nın Blockchain Interledger’ini kullanarak sınır ötesi ödeme gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz haftalarda MUFG, bir Blockchain tabanlı küresel ödeme ağı başlatmak istediğini belirtti. Ayrıca MUFG, 2019 yılına kadar kendi kripto para birimini oluşturmak için ABD’li bulut sağlama platformu ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Bu arada, Japonya merkezli küresel yatırım bankası Nomura geçtiğimiz hafta dijital varlıkların işlemleriyle ilgili yeni bir uygulama çıkaracağını açıkladı.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin