featured

Japonyada bulunan ünlü Kiraz Ağacı parkı’nı korumak için Bitcoin ile bağış kabul ediliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon Hirosaki kentinin hükümeti, popüler Kiraz Ağacı parkını korumak ve sürdürmek için Bitcoin’le bağış kabul ediyor. Yerel bir Hükümet ile bir Bitcoin Firmasının ortak yürüttükleri çalışma, Kiraz Ağacı parkı için hem Japonya’dan hem de uluslararası yardımseverlerden  Bitcoin aracılığı ile yardım alabilmeyi hedefliyor.

Tarihi parkın bakım ve onarımı için yıllık yüzbinlerce dolar’a ihtiyaç duyulduğu ve bu çalışmanın Tokyo merkezli bir Bitcoin cüzdanı sağlayıcısı olan Coincheck tarafından da kolaylaştırılacağı duyuruldu.

Bağışlar, 50 farklı çeşitten oluşan 2600 kiraz ağacını ve park duvarlarını onararak 400 yıllık Hirosaki kalesini muhafaza etmeye yardımcı olacak.

 

Hirosaki Kale Parkından bir görüntü

 

Japonya ulusal kamu yayıncısı ayrıca, yetkililerin uluslararası bağışları teşvik edecek düşük havale maliyetleri nedeniyle Bitcoin’i bir ödeme yöntemi olarak seçtiklerini de ekledi. Raporda ayrıca, Hirosaki belediye başkan yardımcısı Noboru Yamamoto, Bitcoin’in Japonya’daki diğer yerel yetkililere, para yatırma işlemlerin için bir çözüm sağlayabileceğini belirtti.

Coincheck’in haberine göre, adı açıklanmayan bir Hirosaki hükümet yetkilisi:

Bitcoin’in arkasındaki blockchain teknolojisi ilginç geliyor. Geçen sene “bitcoin ödemesini (Coincheck Payment) 260.000’in üzerine çıkarılan mağazalar”, “Sanal Para Birimi Yasası 2017’de Nisan’dan itibaren yürürlüğe girdi” ve “Bitcoin satın alırken vergiler uygulanmadı” gibi birkaç haber makalesini gördüm. Onları okurken, Bitcoin’in toplumda daha yararlı hale geldiğini düşündüm.

Yetkili, “Hirosaki kentinde, Bitcoin yardımıyla bağışı, yabancı turistlerin ilgisini çekmek için büyük bir fırsat olarak görüyoruz” dedi.

Yayınevinde, şehir Bitcoin bağışı kabul etmeye başladıktan bu yana 49 katılımcıdan 0.5886 BTC (yaklaşık 739.69 $) tutarında bir kaynak sağlandı. Japonya’nın sınırlarının ötesinde tarihi bir park hakkında bağış ve farkındalık yaratmak için nispeten küçük bir miktar, ancak şüphesiz yeni bir yöntem.

Parkın korunması yönünde Bitcoin ile bağış yapmak isterseniz bu linki kullanabilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin