Japonya Merkez Bankası: “Kripto paraları kullanmak önemli.”
Japonya Merkez Bankası: “Kripto paraları kullanmak önemli.”

Japonya Merkez Bankası: “Kripto paraları kullanmak önemli.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya Merkez Bankası: “Kripto paraları kullanmak önemli.” Japonya Merkez Bankası, Bitcoin gibi kripto para birimleriyle ilgili yeni yayınlanan bir genel soru ve cevap platformunda bazı önemli görüşler ortaya koydu.

Merkez Bankası’nın sitesinde “Kripto para birimleri hakkında düşünelim” başlıklı bölüm oluşturuldu

30 Mart’ta, Japonya’nın Merkez Bankası’nın  Finansal Hizmetler Bilgi Bölümü Başkanı Masashi Kuramoto, Merkez Bankası tarafından halk için başlatılan bir eğitim programı kapsamında oluşturulan sayfada “Kripto para birimleri hakkında düşünelim” başlıklı bölümü paylaştı.

Sayfa, kripto para birimleriyle ilgili sık sorulan sorulara (SSS) verilen yanıtların basit bir özetini sunmakta. Sorular, gerçek dünyadaki kullanımları ile ödemeler ve havaleler, bir varlık olarak karlılığı ve daha fazlası gibi alanlardaki kullanımlarla ilgili.

Kripto paralar, yaşamı kolaylaştıracak yeni mekanizmalar oluşturabilir

Masashi Kuramoto, anlamadığımız bir şeyi yasaklamanın mantıklı olmadığını belirtiyor. Buna göre Masashi Kuramoto, kripto para birimlerinin henüz ilk olarak yaratıldıkları hedefleri olan  “daha ucuz para transferleri ve sosyal açıdan önemli etkinlikleri desteklemek” gerçekleştiremediklerini iddia ediyor. Ancak yetkililer, kripto paraların gelecekte yeterince olgunlaştıklarında, toplumdaki insanların yaşamlarını dramatik bir şekilde kolaylaştıracak yeni bir mekanizma oluşturabileceğine inanıyor.

Japonya Merkez Bankası: “Kripto paraları kullanmamız, kullanım alanlarını geliştirmemiz için çok sebep var.”

Japonya Merkez Bankası yetkilisi Masashi Kuramoto, konuya yönelik şunları söyledi:

Bu amaçla, aslında kripto paraları dünyada denemek önemli. Varolan kripto paraları kullanmamıza, kullanım alanlarını geliştirmemize ve daha fazla teknik gelişmeyi teşvik etmemize izin vermek için çok sebep var.

Japonya Merkez Bankası yetkilisi, kripto paranın yen veya dolar gibi fiat parayla karşılaştırılabileceği fikrini reddediyor. Kripto paralar, merkez bankaları, şirket ya da finans gibi ihraççıları görmezden geldiler. Bu nedenle kripto paralar bir kurum veya kullanıcının güvenine sahip değil.

Japonya, dünya çapında kripto para ticaretinin popüler olduğu bir ülke

Masashi Kuramoto aynı zamanda Tokyo merkezli kripto para borsası Coincheck’in Ocak ayı soygununa işaret ederek, o sırada 530 milyon dolar değerindeki NEM tokenlerinin çalındığını belirtti. Masashi Kuramoto, bu olayda “yetersiz” sahtecilik önleme tedbirlerinden ötürü Coincheck’i suçluyor ve açıklamalarına şunları ekliyor:

Japonya, dünya çapında kripto para ticaretinin popüler olduğu bir ülke olarak biliniyor. Dünya çapında kötü adamların Japonya’da işlem gören kripto para birimlerine çeşitli saldırılar düzenleme yetenekleri var. Bu nedenle yatırımcılar ve işletmeler bu tür risklere karşı dikkatli olmalı.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin