Japonya bu yılın sonunda dijital para denemelerine başlıyor
Japonya bu yılın sonunda dijital para denemelerine başlıyor

Japonya kripto paraları yeniden düzenliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya‘nın Finansal Hizmetler Kurumu (FSA), ülkedeki kripto para borsalarına ilişkin yasal düzenlemeleri değiştirmeyi düşünüyor. Japonya kripto paraları yeniden düzenleyerek sektöre yönelik kaygıları azaltmayı amaçlıyor.

Japonya kripto paraları finansal ürün olarak sınıflandırabilir

Ülkedeki kripto para borsaları Ödeme Hizmetleri Yasası doğrultusunda düzenliyor. Ancak FSA bundan sonra kripto para borsalarını Finansal Araçlar ve Borsalar Yasası (FIEA) doğrultusunda düzenlemeyi düşündüğü bildiriliyor. Yerel haber kaynaklarına göre, bu düzenlemeler kripto para borsalarının müşterileri çok daha iyi koruması anlamına gelebilir. FIEA, menkul kıymet şirketlerinin müşterilere ait fonları ve hisse senetleri gibi menkul kıymetleri şirket varlıklarından ayrı olarak yönetmesi gerektiğini belirtiyor.

Mevcut mevzuat uyarınca, kripto paralar elektronik para ile aynı ödeme aracı olarak konumlandırıldı. Ancak FSA borsaları FEIA doğrultusunda düzenlemeye başlarsa kripto paralar finansal ürün olarak sınıflandırabilir. FIEA ayrıca, borsa yatırım fonu (ETF) gibi kripto para türevlerinin de önünü açabilir.

Dijital Para Borsası Birliği (JVCEA) yeni kurallar yayınladı

Bu yılın başlarında Coincheck‘in yaşadığı 523 milyon NEM hacki, FSA’nın yeni düzenlemeler yapmasına neden oldu. Bu saldırı sonrasında FSA, ülkedeki 15 farklı kayıtsız kripto para borsasını soruşturmaya başladı ve yaptığı bu soruşturmalar sonucunda çeşitli güvenlik açıkları tespit etti.

Bu ayın başında Dijital Para Borsası Birliği (JVCEA) yeni kurallar yayınladı. Kendi kendini düzenleyen borsa kurumu, borsaları AML (para aklama karşıtı) sistemine daha uygun hale getirmeyi ve Monero ve Zcash gibi gizlilik odaklı koinlerin ticaretini yasaklamayı hedefliyor.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin