Binance, Japon kullanıcıların platformunda işlem yapmalarını engelleyebilir
Binance, Japon kullanıcıların platformunda işlem yapmalarını engelleyebilir

Japonya kripto para piyasası Coincheck olayından sonra yeni adımlar atıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya’nın 16 tescilli Kripto Para Exchange firması,Coincheck’in 530 milyon dolarlık NEM çaldırması sonrası, kendi kendini düzenleyen bir organizasyon kuruyor. Kurumun asıl amacı, Japonya kripto para piyasası için güveni yeniden sağlamak olacak.

Nikkei haberi,  Japonya’nın iki önemli kripto para ticaret ekibi, ülkenin finansal düzenleyicisi Financial Services Agency (FSA) ile borsalarda rehberlik ve yatırımcı güvenlik normları oluşturmak için çalışacak yeni bir özdenetim organı oluşturmak üzere bir araya geldiğini belirtiyor. Şu anda adı belirlenmeyen öz denetim organı, Japan Blockchain Association(JBA) ve Japan Crypto currency Business Association’ın(JCBA) bir araya gelmesini sağlayacak. Şartları geçen hafta kabul edilen anlaşmaya göre, iki grup müştereken daha geniş bir endüstri standardı geliştirecek.

Özellikle, yeni düzenleyici kurum, Japonya’daki ICO’lar için kurallar oluşturup, öneriler sunacak. Yeni özdenetim organı, Şubat ayı ortalarından aynı sonuna kadar önceki bir raporu onaylıyor. Kurumun  gelecek planları arasında, on altı borsa grubu için sistem kesintilerini önlemek, müşterilere ait kripto varlıkların korunmasını iyileştirmek ve içeriden öğrenenlerin ticarete el koymasını önlemeye odaklanmak bulunuyor.

Özdenetim kurumu, Japonya kripto para piyasası için güveni yeniden tahsis edecek

Yeni kuruluşun başkanlık görevini forex ticaret şirketi Money Partners Group’un başkanı Taizen Okuyama üstlenecek. JBA ve Tokyo merkezli borsa olan BitFlyer başkanı, Yuzo Kano’da yeni grubun başkan yardımcısı olarak görev yapacak.

Yeni düzenleyici organ, Japonya kripto para piyasası için Ocak ayı sonlarında NEM tokenlerinden yaklaşık 530 milyon dolar kaybeden Coincheck olayından sonra halkın kripto piyasasına güvenini arttırması için şeffaf bir çaba gösteriyor.

Düzenleyici yetkilere sahip olacak kurum, hangi kripto paraların hangi kurumlar tarafından işlem göreceği konusunda da onay yetkisine sahip olacak. Ayrıca düzenleyici kurum, lisanslı kripto para ticareti yapan on altı üyesi arasında uyum sağlamak adına yaptırım yetkisine de sahip olacak.

ccn

 

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin