Japonya merkez bankası dijital para deneylerine başladı
Japonya merkez bankası dijital para deneylerine başladı

Japonya kripto para düzenleme prosedürünü güncelliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya kripto paralara ilişkin düzenlemelerini gözden geçiriyor. Ülkenin ana mali düzenleyicisinin, spekülatif yatırımları sınırlamak için kripto para sektörüne yönelik düzenleyici çerçevesini güncellemeye çalıştığı bildirildi.

Mevcut düzenleyici mevzuat Nisan 2017’den beri yürürlükte

Nisan 2017’de, Japonya’nın finans düzenleyicisi olan Financial Services Agency (FSA), kripto paraları yasal olarak tanımak için Ödeme Hizmetleri Yasası’nı revize eden yeni mevzuatı yürürlüğe koydu. Düzenleyici hareket, büyük bir ekonominin, yerli kripto borsa operatörlerinin Japonya’da bir kripto borsasını yürütme yetkisinden bir ruhsatı kaydettirmeye yönelik geniş çaplı haklarını kapsıyor.

Düzenleyici, özellikle ödeme ve havalelerde kripto paraların kullanımı çerçevesinde duruyor. FSA, her geçen gün daha geniş bir alanda kullanılan kripto paralarla ilgili net bir kanun bulunmaması sebebiyle harekete geçtiğini belirtti.

Japonya kripto düzenlemeleri ile uygulama arasındaki boşluğu kapatmaya çalışıyor

Bununla birlikte düzenleyici, ödeme aracı olmaktan ziyade bir yatırım aracına dönüşen Bitcoin gibi kripto paralarla yapılan spekülatif yatırımları kontrol etmek için bu düzenlemeleri gözden geçirmeyi düşünüyor.

Raporda mevcut çerçevenin düzenleyici problemlerine işaret eden FSA, kripto para birimleri için düzenlemeler ve fiili uygulamalar arasındaki boşlukları kapatmak için Nisan ayında bir uzman paneli oluşturdu.

FSA özellikle kripto para borsa sektörünü, Finansal Aracı ve Borsa Yasası (FIEA) kapsamına almak ve geleneksel hisse senedi aracı kurumları ve finansal menkul kıymet firmaları için geçerli olan yasaları uygulamaya çalışıyor. FIEA’nın görev alanına göre, düzenlenmiş firmaların müşteri fonlarını kurumsal varlıklardan ayrı olarak yönetmeleri gerekli.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Kripto para Japonya ekonomisi sorunlarına çare olabilir mi?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin