featured
Japonya kripto hırsızlığıyla mücadele etmek için yeni ajans kuruyor

Japonya kripto hırsızlığıyla mücadele etmek için yeni ajans kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya kripto hırsızlığıyla mücadele etmek için yeni ajans kuruyor. Japonya, siber suçlar ile daha iyi mücadele edecek yeni bir ajans kurmaya karar verdi. Tokyo merkezli ajans, aynı zamanda kripto para birime karşı hırsızlık ile mücadele edecek 500 analist ve araştırmacıyı bir araya getiriyor. Geçen yıl dijital bilgi çalmaya yönelik 3 milyondan fazla girişim kaydedildi. Hackerlar 17 milyar Japon yeninin üzerinde parayı çaldı.

Yeni ajansta, 500’den fazla analist ve araştırmacı yer alacak

Yeni ajansın, uygulamada siber suçlarla mücadele çabalarını hızlandırması bekleniyor. Yeni ajansın merkezi Tokyo’dan olacak.  Yeni ajansta 500’den fazla analist ve Japon polisinin farklı kollarından ve diğer güvenlik hizmetlerinden sorumlu araştırmacıların çalışacağı bildirdi. Yetkililer internet güvenliği sorunlarını daha verimli bir şekilde ele almayı umuyor.

Japonya kripto hırsızlığıyla mücadele etmek için yeni ajans kuruyor
Japonya kripto hırsızlığıyla mücadele etmek için yeni ajans kuruyor

Geçen yıl hackerlar, 17 milyar yen (166 milyon dolar) çaldı

Sadece geçen yıl, hackerlar 17 milyar yen (166 milyon dolar) çaldı. Bu rakama 662 milyon yen (6,3 milyon dolar) değerinde kripto para birimi de dahildir. Bu miktar, bu yıl Coincheck tarafından kaybedilen fonları kapsamıyor. Ocak ayında hackerlar Japon kripto para borsasından 58 milyar dolar değerinde NEM (550 milyon dolar) aldı. Polis hala hırsızlığı araştırıyor. Hack muhtemelen, Coincheck’in çalışanlarına gönderilen bir virüsle gerçekleştirildi.

NEM Vakfı, Coincheck’den çalınan kriptoları artık takip etmeyeceğini belirtiyor

Siber güvenlik uzmanları soygunda kaybolan NEM coinlerine yönelik endişelerini dile getiriyorlar. Saldırganların onları diğer kripto paralara veya hatta paraya dönüştürdüğüne inanılıyor. Birkaç hafta önce NEM Vakfı, çalınan kriptoları artık takip etmeyeceğini açıkladı. Singapur merkezli vakıf, hacker saldırısını inceleyen kolluk kuvvetlerine “eyleme geçirilebilir bilgi” sağladığını da belirtiyor.

Siber suçlar, Japonya’da gerçek bir sorun haline geldi

Siber suçlar, Japonya’da gerçek bir sorun haline geldi. 2017 yılında bilgisayarlarda saklanan verileri çalmaya yönelik 3 milyondan fazla girişim kaydedildi. Bunlar, hem kredi kartları hem de kripto para birimi cüzdanlarına yönelik saldırı vakalarını içeriyor.

Hackerlar, saldırılarını kripto para sektöründe yoğunlaştırıyor

Mart ayında, Japonya Ulusal Polis Ajansı geçtiğimiz yıl gerçekleşen 149 kripto ile ilgili saldırıların farkında olduğunu söyledi. Çoğu durumda hackerlar, hem kamu hem de özel anahtarları saklayan korumasız kripto cüzdanlarına eriştiler. Bu saldırılarla; Ripple (453,5 milyon yen), Bitcoin (194,4 milyon yen), Ethereum (5,3 milyon yen) ve NEM (9,2 milyon yen) fonları yasadışı olarak diğer hesaplara aktarıldı.

Japonya kripto hırsızlığıyla mücadele etmek için yeni ajans kuruyor
Japonya kripto hırsızlığıyla mücadele etmek için yeni ajans kuruyor

Japonya kripto hırsızlığıyla mücadele etmek için çok faktörlü kimlik doğrulamasını öneriyor

Saldırı sayısı, 41 vaka ile Haziran ayında zirveye çıktı. Japonya Times’a göre, toplam 16 Japon borsası hedef alındı. Yetkililer, çok faktörlü kimlik doğrulaması gibi önlemlerin uygulanmasına yönelik tavsiyelerde bulunmasına rağmen, ihlallerin %80’inden fazlasında gevşek güvenlik önlemlerinden kaynaklandığı belirtiliyor. Japonya kripto hırsızlığıyla mücadele etmek için çok faktörlü kimlik doğrulamasını öneriyor.

Bir çok bilgisayar korsanı, dikkatlerini kripto para birimlerine çevirmiş olsa da, yen ve diğer para birimlerinde yasa dışı çevrimiçi transferlerin sayısı da hala yüksek. Japonya’da geçen yıl bu konuda 425 vaka bildirildi.

News.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin