BitMEX’ten kritik karar: Japon yatırımcılara kapılar kapatılıyor!
BitMEX’ten kritik karar: Japon yatırımcılara kapılar kapatılıyor!

Japon finans yetkilileri kişisel ticaret için bir ticaret modeli üzerinde çalışıyorlar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya Times’a göre, kripto para birimleri ile ilgili faaliyetlerin araştırılmasından sorumlu olan Japonya Sanal Döviz Borsası Derneği, kripto para ile ilgili kişisel yatırımların düzenlenmesine dair birkaç plan üzerinde çalışıyor.

Japonya Sanal Döviz Borsası Derneği’nden 2 kripto modeli

Eğer teklif kabul edilirse, kripto işleminde iki tip başlık olacak: Bunlardan ilki genel limit. Yaş, refah düzeyi gibi kişisel faktörlere göre hesaplanan ve bireysel bir limit olan bu modelde tüm yatırımcılar için aynı sınırlar söz konusu olacak. Diğeri gelir ve ticaret deneyimi gibi faktörlere göre hesaplanan bir kripto modeli. Her bir yatırımcı, kendi tercihlerine göre iki seçenekten birini seçebilecek.

Yeni plan, özellikle yeni başlayanlar olmak üzere yatırımcıların geri dönüşü olmayan kayıplar yaşamasına veya iflas etmesini önlemeyi amaçlıyor. Aynı projenin bir uzantısı, reşit olmayan yatırımcılar için ebeveyn onayının getirilmesi.

Sanal Döviz Borsası Derneği, bu yeni düzenlemenin uygulamaya konması için Finansal Hizmetler Dairesi’nden onay almalı. Ancak bunu yapmadan önce Japonya, ilk olarak evrensel sınır gibi yeni gereksinimlerin kesin ayrıntılarını kabul etmeli.

chepicap

 En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin