G20 Finansal İstikrar Kurulu: “Stabilcoinler büyük tehditler yaratıyor.”
G20 Finansal İstikrar Kurulu: “Stabilcoinler büyük tehditler yaratıyor.”

Japonya, G20’ye kripto düzenlemeleri için çözümler sunacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya, kripto para düzenlemeleri konusundaki tecrübesini, Maliye Bakanları ve diğer G20 ülkelerinden gelen merkez bankası yöneticileri ile Haziran ayında gerçekleşecek olan zirvede paylaşmaya hazırlanıyor. Yerel basında çıkan haberlere göre, Japon düzenleyiciler, kripto para düzenlemeleri için oluşturdukları çözümleri G20 ülkelerine sunmak istiyorlar.

Kripto para düzenlemeleri kılavuzu

Japonya, kripto alanının en gelişmiş ülkelerinden biri olarak biliniyor. Buna nazaran Japonya’nın Nisan 2017 tarihinde kripto paraları bir ödeme aracı olarak yasallaştırdığını biliyoruz. Yerel haber kaynağı Sankeibiz’e göre, Japon düzenleyiciler şimdi de G20’ye dâhil her ülkenin düzenlemeler için kullanabileceği bir el kitabı oluşturdular. Bu el kitabı, sanal paranın ülke dışına çıkışını önlemeye yönelik tedbirler içeriyor.

Japonya, G20’nin kripto düzenlemeleri için çözümler sunacak

Pazartesi günkü habere göre, “uluslar arası kurallar daha çok kara para aklamayı ve terörist finansmanı önleme ile sanal para kısıtlamaları içeren kurallar şeklinde geliştiriliyor”. Öte yandan, müşteri varlıklarının korunması ve pazarın sağlamlığı konusunda henüz belirli bir kural yok. Bu nedenle Japonya’nın çözümleri, belirli fikirlerin ilk kez uluslar arası platformda paylaşılmasını içerdiği için oldukça önemli.

Japonya ortak kuralların koyulmasının zorluğundan dolayı bir rehber kitap oluşturmayı tercih etti. Böylelikle bu rehber ışığında her ülkenin kendine uygun bir şekilde bilgi birikimi oluşturması ve gerekli düzenlemeleri yapabilmesi hedefleniyor.

Oluşturulan rehber kitap, özetle,  “Müşteri varlıklarını korumak için gerekli önlemler”, “Siber saldırılara karşı önlemler” ve “Müşterilere bilgi sağlama yolları” gibi önemli düzenleyici alanlara yönelik olarak hazırlandı.

Japon Tecrübesi

Japonya, ülkedeki iki büyük kripto para borsasının geçen yıl – Ocak ayında Coincheck ve Eylül ayında Zaif- siber saldırıya maruz kalmasından sonra belirli bir tecrübe kazandı. Siber saldırıları takiben, ülkenin en iyi mali düzenleyicisi Finansal Hizmetler Ajansı (FSA), yerinde incelemeler yapmak ve iş geliştirme talimatları vermek de dâhil olmak üzere kripto borsalarına karşı bakış açısını artırdı. Ajans ayrıca kripto endüstrisi için önerilen birçok yeni önlemle sonuçlanan çalışma grubu toplantıları da düzenliyor.

Bu ayın başlarında, FSA, finansal kurumların şüpheli kripto işlemlerini tanımlamasına yardımcı olmak ve bunları Suç Gelirlerinin Aktarılmasını Önleme Kanunu’nun 8. Maddesi uyarınca makamlara rapor etmek için referanslar içeren bir rehber yayınladı.

Büyük miktarda nakit veya döviz içeren kripto işlemleri ve müşteri gelirleri veya varlıkları ile eşleşmeyen yüksek değerli işlemler FSA için şüpheli işlem olarak kabul ediliyor. Ajans, çok sayıda adresten sıkça kripto varlığı alan hesaplardaki işlemlerin de şüpheli olduğunu, özellikle de büyük para çekme işlemlerinin alındıktan hemen sonra çekilmesi durumunun da şüpheli olduğunu belirtti.

FSA ayrıca, sahte olduğundan şüphelenilen hesaplarda veya kurgusal görünen adlarla yapılan işlemlerde, özellikle de farklı adlar altında çok sayıda hesaba sahip müşterilerin de yakın izleme de olması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, düzenleyici, “bir müşteri hesaba para yatırdığında anonim teknolojisini kullanan” işlemlerin şüpheli olduğunu belirtti. Ayrıca şüpheli işlemler listesinde aynı IP adresini kullanan birden fazla hesaptan yapılan işlemler, yerel görünen ancak yabancı IP adresleri ve dilleri olan ve “IP adreslerini izlemeyi zorlaştıran” işlemler de yer alıyor.

news.bitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin