Japonya merkez bankası dijital para deneylerine başladı
Japonya merkez bankası dijital para deneylerine başladı

Japonya dijital para birimi üzerinde çalışmalara başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Reuters’ın bugünkü haberine göre Japonya’daki iktidar partisi milletvekillerinin ulusal bir dijital para çıkarma teklifi üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

Planlanan dijital yen, hükümet ve özel şirketler tarafından ortaklaşa geliştirilecek ve dünya çapında birçok benzer girişimi izleyecek.

Japonya bir ay öncesine kadar dijital para çıkarmayı düşünmüyordu

Teklif, 70 Liberal Demokrat Parti milletvekilinden oluşan bir meclis grubu tarafından ele alındı. Grup, teklifi şubat ayında hükümete sunmayı planlıyor.

Dijital yenin dağıtılması, Japonya’nın çalışmalara geç başlaması nedeniyle biraz zaman alacak. Karar, bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) için Aralık 2019’a kadar “talep yok” diyen ülke için önemli bir değişikliği temsil ediyor.

Facebook tarafından geliştirilen Libra’nın ve ve Çin’in dijital yuan duyuruları, dünya çapındaki merkez bankalarını kendi CBDC’lerini düzenlemeye itti. Bu, 23 Ocak’taki Dünya Ekonomik Forumu panelinde önemli bir tartışma noktasıydı.

Yeni para birimi nakit yerine geçmeye çalışacak

Ancak her girişim farklı sorunları çözmek için çalışıyor. Japonya Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi Takahide Kiuchi’ye göre, Libra öncelikle küresel ve sürtünmesiz bir ödeme ağı olarak sunuluyor.

Kiuchi, bir Japon CBDC’nin birincil motivasyonunun nakit yerine geçmek olduğuna inanıyor. Zaten negatif faiz oranları uygulayan bir ülke olarak, nakit dolaşımı bu politikanın daha da genişlemesini önleyecektir.

cointelegraph


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin