featured

Japonya, Coincheck Bitcoin Borsası’nın Lisansını Onayladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çinden gelen ard arda belirsizlik haberlerinin aksine Japonyadan net ve pozitif haberler gelmeye devam ediyor. Bitcoin ve kripto para sektörü üzerine net adımlar atan Japonya %50’nin üzerinde ciddi bir oran ile Dünyanın en büyük Bitcoin pazarı ünvanına sahip. Japonyanın Bitcoin Borsası Coincheck, kısa bir süre önce ülkenin Finans Direktörlüğü tarafından onay alarak tam lisanslı bir borsa haline geldiğini duyurdu.



Japonya Finansal Hizmetler Kurumu, Coincheck’in Kripto Ticareti Platformu Kaydını Onayladı

13 Eylül’de Japonya’nın Bitcoin platformu ve ödeme projesi Coincheck, firmanın lisanslı bir ” sanal para alım-satım ” olarak onaylandığını açıkladı . Borsa, ülkenin finansman anlaşması kanunun 63-3üncü maddelerinin hükümlerini uyguluyor. Bitcoin, 1 Nisan 2017’de bir ödeme şekli olarak yasalaştırıldıktan sonra, Japonya’daki tüm yerel borsalarda, sanal bir döviz ticareti işletmesi için hazine bölümü ve Finansal Hizmetler Kurumu’ndan (FSA) izin alınması gerekiyor.

Coincheck, Japon tüzüğünün geçildiğini görmekten son derece memnun olduğunu belirtti. Ayrıca borsa, tüm alım-satım platformlarının FSA tarafından onaylanması gerektiğini ortaya koydu.

Coincheck, geçtiğimiz Haziran ayında yaptığı açıklamada, “Borsaları daha güvenli hale getirmek için kripto para sektörünün FSA’nın yetkisine devredildiğini” söyledi .

Sanal para birimiyle uğraşan tüm alım-satım (exchange)platformları ve diğer şirketler, faaliyete başlamadan önce FSA tarafından tescil ettirilmelidir. Japonya’da kripto para değiş tokuşlarının daha sıkı, daha güvenli ve titiz kontrolü sağlanmasına yardımcı olacaktır.

Japon Bitcoin’in coşkusu büyümeye devam ederken Coincheck genişledi

Japonya'nın FSA Coincheck'in Bit Eşin Değişimi Lisansı'nı Onayladı

Japonya genelde küresel ticaret hacminde bir numaralı yeri yakaladı. Ticaret platformu son 24 saat içinde 97.502 BTC işlem hacmine ulaştı. Coincheck çok fazla ticaret hacmi yürütüyor . FSA, konsepte izin veriyorsa, Mayıs ayında daha da gerilerken, şirket faiz getiren sabit para tasarruf hesaplarının oluşturulmasını açıkladı . Geçtiğimiz Ağustos ayında Coincheck , başlangıç ​​paraları sunan (ICO) kripto girişimcilere ve kuruluşlara eğilim gösteren yeni bir yatırım projesi başlattı .

bitcoin.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin