featured

Japonya, Bitcoin Borsalarını Denetim Altına Almayı Planlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya Finansal Hizmetler Kurumu (Financial Services Agency – FSA) önümüzdeki aydan itibaren kriptokrasi alışverişlerini yakından takip etmeye başlayacak. ( Ekim 2017)




Japan Times’a göre , artan incelemelerin amacı, şirketlerin bu yıl nisan ayında kabul edilen ve borsa için operasyonel standartları belirleyen gözden geçirilmiş ödeme hizmetleri yasasına uymalarının yanı sıra bitcoin’in bir yasal meta olarak tanınmasını sağlamayı amaçlıyor .

Bir FSA yürütme organının, gözetimin hem borsaları düzenlemek hem de kripto para pazarının sağlıklı büyümesini sağlamayı amaçladığını belirtti:

“Hem pazarda teşvik hem de yönetmeliği uyguluyoruz … Ses pazarı gelişimini hedefliyoruz.”

Bu yılın başlarında geçirilen ödeme hizmetleri yasası, para aklamayı önleme ve borsalar için müşteri tanıma kurallarını belirledi. Kanun, borsaları siber saldırı riskinden korumak amacıyla güvenlik standartlarını uygulamak için de hazırlanmıştır.

Yasa, bütün mübadelelerin, yeni kurallara uygun olduklarını onaylamak için Eylül sonuna kadar yetkililere rapor vermesi gerektiğini belirtti. FSA ayrıca gerektiğinde yerinde teftiş yapmaya yetkilidir.

Japonya’da faaliyet gösteren 20’den fazla kripto para borsasını izlemek için geçen ay FSA, bildirildiğine göre 30 personelden oluşan özel bir gözetim ekibi kurdu.

Japonya, 2017 yılının ilk yedi ayında bildirilen, kayıp kripto para tabanlı dolandırıcılıktan yabancı değil , 33 davayla yarım milyon dolar kaybetme oranını temsil ediyor.

Ayrıca, 2014 yılında, o zamanlarda kötüleşen Japonya merkezli bitcoin Mt Gox’u değiştirdi ve müşterilerin fonlarında milyonlarca dolar kaybına neden oldu. Japon kanun koyucuları daha önce kripto para bozdurma endüstrisini düzenleme konusundaki önemli bir sürücü olarak borsanın başarısızlığını aktardılar.

coindesk



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin