featured

Japonya Bitcoin Borsaları için Yasal Düzenlemeye Başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya Finansal Hizmetler Kurumu (FSA) bu gün Bitcoin borsalarını ilgilendiren lisansı düzenlendiğini duyurdu. Japonya Bitcoin Borsaları için Gerekli Yasal Düzenlemeye Başladı



Ödeme hizmetleri yasasında yapılan değişiklik sonrasında tüm kripto para borsalarının Eylül ayı sonuna kadar yetkililere kaydolması gerektiğini belirtti.

Nisan ayında yürürlüğe giren yeni kanun, yasal bir ödeme yöntemi olarak bitcoin ve kripto para alım-satımları için güncellenmiş güvenlik kurallarını belirledi.

Lisans, siber güvenlik için yüksek standartlar, müşteri hesaplarının ayrılması ve müşteri kimliklerinin doğrulanması da dahil olmak üzere borsalar için bazı operasyonel gereklilikleri kapsıyor.

On yedi başvuru halen incelenmekte olup 12 firma yeni yönetmelikler ışığında kapanmıştır.

Yerel kripto para alım-satımı Quoine, bir lisans almak için başvuran 11 firmadan biri. Bir basın bülteninde , düzenleyicilerle birlikte “Japonya’daki ve küresel ölçekte kripto para endüstrisinin sağlıklı gelişmesine doğru” çalışacağını söyledi .

Bir FSA yetkilisi bu hafta başlarında borsalarda çalışarak “sağlam pazar gelişimini” teşvik etmeyi amaçladığını söyledi .

Japonya, gizlilik kurallarında benzersiz bir şekilde proaktiftir. Milletvekilleri , bunun 2015 yılında yerel yatırımcı Mt Gox’un şu an itibarıyla çökmesine neden olduğunu ve bunun da müşteri fonlarında milyonlarca dolar kaybına neden olduğunu belirtti.

Haberler, daha geniş kripto para ortamında düzenleyici kaymalar yaşanmaktadır. Bu ayın başlarında Çin, token satışları ya da ilk madeni paralar (ICO) ile ilgili maddi imkânları artıran yöntemlerle ilgili bir bütün yasağı yayınladı ve yerel kripto para borsaları yasağı takiben yerel ticareti durduracaklarını belirtmesine rağmen Japonya Bitcoin Borsaları için Gerekli Yasal Düzenlemeye Başladı.

Ayrıca Güney Kore, ICO’ların bugün itibariyle yasadışı olduğunu ve değişim kurallarına aykırı olduğunu belirtti.

coindesk



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin