Zaif Borsası, hack saldırısında 60 milyon dolar kaybetti
Zaif Borsası, hack saldırısında 60 milyon dolar kaybetti

Japon kripto para borsası hack saldırısına uğradı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yerel basında çıkan haberlere göre, Japon kripto para borsası hack saldırısına uğradı. Japon kripto para borsası Zaif geçen hafta bir hack saldırısına maruz kaldı ve 14 Eylül’de gerçekleşen ve 17 Eylül’e kadar süren saldırıyı fark edemedi. Hacker’ın kullanıcı sıcak cüzdanlarından 4,5 milyar Japon yeni ve şirketin varlıklarından 2,2 milyar Japon yeni olmak üzere, toplamda 6,7 milyar Japon yeni (59.7 milyon ABD doları) çaldığı anlaşıldı.

Japon kripto para borsası hack saldırısını 3 gün sonra farketti

Kripto para borsası Zaif’i işleten Tech Bureau Inc., basın açıklamasında şirketin 17 Eylül’de bazı anormallikleri fark ettiğini ve hacklenme hasarının 18 Eylül’de doğrulandığını söyledi. Bundan sonra, kripto borsası konuyu yetkili makama bildirdi. Hacker’lar, bazı Bitcoin Cash (BCH) ve MonaCoin (MONA)’e ek olarak 5.966 Bitcoin (BTC) çaldı. Kaybın tam şekli hala değerlendirilmekte. Tech Bureau Inc. konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

Borsa, erken mevduat ve makbuzları geri almak için Ka-ka mühendislerinden destek alırken sistemi yeniden yapılandırmak için çok çalışıyor. Para yatırma, para çekme işleminin yeniden başlatılması, sistemin emniyete alınmasından sonra olacak.

Japon kripto para borsası hack saldırısı mağdurlarının zararlarını telafi edecek

Basın açıklamasında ayrıca, Fisco Digital Asset Group’un Zaif’e 5 milyar Japon yeni (44,5 milyon ABD doları) sağlayarak müşteri zararlarının karşılamasına yardımcı olacağı belirtiliyor. CoinMarketCap’e göre Zaif Borsası, ticaret hacmi açısından 101’inci en büyük kripto para birimi borsası. Bu son ihlal Japonya’daki kripto endüstrisi için ciddi sonuçlar doğurabilir. Japonya’nın kripto organizasyonları, her hack saldırısı ve dolandırıcılıkla daha sert hale geliyor gibi görünüyor.

Bu yılın başlarında, Coincheck hack, tüm kripto dünyasını sarstı. Coincheck hackinin tarihinin en büyük kripto borsası hırsızlığı olduğuna inanılıyor, hatta meşhur Mt. Gox hırsızlığından bile fazla. Coincheck daha sonra hacker’ın hırsızlık sırasında yaklaşık 523 milyon XEM çaldığını ve 530 milyon ABD doları zarar olduğunu doğruladı.

Hack saldırıları, Japonya’nın maliye bakanının müşteri kayıplarını önlemek için FSA’nın kripto para birimi borsaları konusunda daha sıkı denetlenmesini talep etmesine sebep oldu. Tabi SEC kararlarının beklendiği bu günlerde ve kripto paraların toparlanmaya çalıştığı her dönemde bu haberler yaygınlaşıyor. Balina tuzağı mı yoksa devam eden savaşın bir parçası mı hep beraber göreceğiz. Umarız yatırımcıları panikleten ve yanlış kararlar almalarına sebep olacak yeni haberler duymayız.

Bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin