Japon kripto para borsası birliği, henüz bir kural açıklamadı
Japon kripto para borsası birliği, henüz bir kural açıklamadı

Japon kripto para borsası birliği, bir öz-düzenleme endüstrisi kuruluşu oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya’nın finans düzenleyicisi olan Financial Services Agency (FSA), bir öz-düzenleme endüstrisi kuruluşu olarak bir kripto para borsası birliğini resmen onayladı.

Japon kripto para borsası birliği, henüz bir kural açıklamadı

FSA Çarşamba günü yapılan bir duyuruda, Japon Sanal Para Borsaları Birliği’ni (JVCEA) “sertifikalı bir fon mutabakatı iş birliği” olarak akredite ettiğini duyurdu. Ayrıca bu durumun, kurumun ülkedeki borsalar için kural koymasını ve herhangi bir ihlal üzerinden harekete geçmesine izin verdiğini söyledi.

Grup henüz bir kural açıklamamış olsa da, Reuters’in yakın tarihli bir haberinde, üye borsalarının ayrı banka mevduatları ve devlet tahvillerine sahip olmalarının gerekebileceği söyleniyor. Bu uygulamadaki amaç borsaların, bir hack durumunda kullanıcılara tazminat için yeterli paraya sahip olmasını sağlamak.

FSA, kripto para borsası lisansı için şartları güncelledi

Dernek, bu yılın başlarında 530 milyon dolarlık bir hack saldırısına uğrayan Coincheck Borsası’nın takas işlemleri için Japonya’da 16 lisanslı kripto ticaret platformu tarafından oluşturuldu ve Ağustos ayında FSA’ya onay başvurusunda bulundu. Geçtiğimiz günlerde, lisanslı 16 platformdan biri olan Zaif Borsası, hacklendi ve 60 milyon dolarlık bir zarara uğradı.

Bir açıklamada FSA, bir kripto para birimi borsası lisansı başvurusunda bulunan şirketlerin sayısının arttığını da kaydetti. Bu nedenle, lisans almak isteyen firmalar için gerekli olan belgeleri güncelledi ve yayınladı. Borsalar şimdi bir platformun kripto rezervleri, teklif edilen ticaret çiftleri ve marj ticaretindeki maksimum kaldıraç oranı gibi ayrıntıları içeren 83 sayfalık bir Soru-Cevap formunu doldurmalı.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin