Chubu, lightning, lightning network, bitcoin, blockchain
Chubu Lightning

Enerji devi Chubu, Lightning ağı üzerinde önemli bir test gerçekleştirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya’nın en büyük üçüncü elektrik şirketi olan Chubu Electric Power Co, Internet of Things (IoT) firması Nayuta ile işbirliği yaparak, Lightning ağı üzerinden Bitcoin ödemelerini içeren bir deneme yaptı.

Lightning protokolü, Bitcoin ağını sarsan ölçeklenebilirlik sorunlarına kalıcı bir çözüm olarak lanse edilmişti. Bu nedenle dünyanın her yerindeki meraklılar ve geliştiriciler, Bitcoin’in zorluklarına gerçekten bir çözüm olup olmadığını öğrenmek için Lightning ile deney yapmaya başladı.

Uzmanlar Lightning Ağı’nın, Bitcoin sınırlamalarının çoğunu ortadan kaldıracağını söylediler. Ancak, bu protokol hala gelişim aşamasında ve kullanmak için, kullanıcıların bir miktar uzmanlığı gerekiyor.

Toplam 32.000 megavattan fazla elektrik üreten ve 194 elektrik santraline sahip olan enerji devi Chubu, müşterilerinin Lightning protokolünü kullanarak elektrikli otomobillerini şarj etmelerine izin verme olasılığı üstünde çalışıyor.

Chubu ve Nayuta, Lightning ve IoT’nin bir Lightning node’nın bir elektrikli araç şarj cihazından elektrikli araca bağlayarak birlikte çalışabileceğini başarılı bir şekilde gösterdi. Yerel bir Japon yazılım şirketi olan Infoteria, tüm süreci kolaylaştıran bir mobil uygulama oluşturdu.

Chubu testi nasıl gerçekleşti?

Bitcoin için Gönder düğmesine tıklandığında, uygulama Bluetooth veya Wi-Fi ile şarj cihazıyla iletişim kurar, mesaj gönderilir, güç açılır ve araç şarj olmaya başlar. Lightning ile başarılı olan diğer Bitcoin işlemlerinden farklı olarak, kapalı bir test ağında yer alan sadece sahte Bitcoin kullandığını bildirildi.

Lightning protokolünün, kullanıcıların eski Bitcoin Blockchain’e kıyasla çok düşük ücretlerle süper hızlı Bitcoin ödemeleri göndermesine olanak sağladığı bir gerçek. Chubu Electric Power Co. şirketinde üst düzey yönetici Hideshiro Ichikawa şunları söyledi:

“Lightning, kamu Blockchain’lerini kullanma ücretlerini azaltmak için gereklidir. IoT ve Blockchain uygulamaları için gerçek zamanlı ödemelere ihtiyaç vardır. İkinci kat ödemelerin çözüm olabileceğini gösterdik.”

Başarılı konsept deneyi, oldukça basit görünebilir ancak geleceğin Lightning Ağı için parlak olduğunu kanıtlamak için uzun bir yol daha var. Ayrıca bu deney ile, Lightning’in IoT cihazlarla basit, hızlı ve sürtünmesiz bir şekilde çalışabileceğini gösterildi.

Btcmanager

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin