Önde gelen Japon Bitcoin borsasından önemli karar
Önde gelen Japon Bitcoin borsasından önemli karar

Japon borsaları tek tek kapanıyor: Japonya büyük baskı uyguluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Huobi Pro, BigONE, Kraken ve KuCoin gibi Japon borsaları kapılarını kapattı. Endüstrinin içinden pek çok şahıs, bu kapanma olaylarının, Ocak ayında yaşanan Coincheck hack’inin ardından Japon hükümeti tarafından uygulanan baskılar olduğunu dile getiriyor.

Coincheck 532 milyon dolar kaybettirmişti

260 bin yatırımcının toplam maliyeti 532 milyon dolar parasını kaybetmesine sebep olan hack olayının ardından Japon hükümeti çok sert uygulamalar getirmişti. Ülkenin mali düzenleme organı olan Finansal Hizmetler Dairesi (FSA), saldırılara yanıt olarak, kripto sahtekârlarını ve yasadışı fon kaynaklarını ICO’lar aracılığıyla parçalayarak Japonya’nın yerel kripto borsalarına yönelik incelemesini hızlandırdı.

FSC, Şubat ayında 32 kayıtlı ve kayıt dışı borsada spot kontroller gerçekleştirdi. Ayrıca, 8 Mart’ta düzenleyiciler, yedi kripto borsasına ceza ihbarnamesi verdi. Operasyonları askıya almak için bunlardan ikisi olan Bit Station ve FSHO’yu görevlendirdiler.

Japon borsaları kapanıyor

Buna ek olarak, Japonya Sanal Para Borsası Derneği (JVCEA) yatırımcılara ve borsalara yardımcı olmak için neredeyse 100 sayfa gönüllü düzenleme önerisi yayınladı.

Yurt içi borsaların çıkarlarını korumak için, çoğu işletme lisansı, yerli mali şirketler tarafından desteklenen borsalar ile alındı ve Blokchain’in Japonya’daki büyümesini sınırlandırabilecek herhangi bir yabancı borsada lisans alınamıyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Japonya kripto paraları yeniden düzenliyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin